Gällivare får byggvaruhus för miljoner

Coop bygg kommer till Gällivare. Det handlar om en mångmiljoninvestering på Malmheden. Till nästa sommar planeras öppnandet av byggvaruhuset, en ny restaurang och en utbyggd livsmedelshall.

En mångmiljoninvestering ska ske i Gällivare. Till nästa sommar planeras öppnandet av Coop Bygg, en ny restaurang och en utbyggd livsmedelshall på Malmheden. FOTO: Marie Ridderström

En mångmiljoninvestering ska ske i Gällivare. Till nästa sommar planeras öppnandet av Coop Bygg, en ny restaurang och en utbyggd livsmedelshall på Malmheden. FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2008-09-12 06:00
- Ett byggvaruhus är efterlängtat, Vi har tänkt ha samma upplägg som Kiruna med allt från vitvaror, målarfärg och badrumsinredningar, ett komplett byggvaruhus. Inriktningen är mer mot privatpersoner än företag. Svensson ska kunna gå in och handla här, säger Konsum Malmfältens verkställande direktör, Peter Fjällborg.
Inom de närmaste dagarna väntas beslutet tas i styrelsen.
- Det är en stor investering på 65 miljoner. Vi jobbar för fullt med det här och beslutet väntas tas om en vecka, säger Fjällborg.
Byggstart september
Byggstarten är planerad till månadsskiftet september/oktober i år. Det blir en stor ombyggnad som ska ge plats för Coop bygg, en större livsmedelsavdelning och en restaurang.
- Vi bygger ut åt samtliga håll, mot Eriksson bil och mot stora parkeringen. Vi ska vända varuhuset 80 grader och entrén ska vi ha mot Gällivare. Vi har vuxit ur kostymen och vi har en besvärlig parkeringssituation. Vi vill få till en byggavdelning, det saknas
i Gällivare i dag. Folk åker till kusten. Vi vill få Gällivareborna att handla på hemmaplan, säger Peter Fjällborg.
Restaurang på Malmheden
Konsum Malmfälten planerar att öppna en restaurang på Malmheden. Här finns ännu inte någon restaurang och nu börjar kommersen bli stor på området, speciellt sedan Dollarstore öppnat sin största butik i Sverige.
- Vi söker en entreprenör som vill vara med och driva restaurangen, säger Fjällborg.
Sommaren 2009 ska Coop bygg, restaurangen och den nya stormarknaden öppnas, om allt går enligt planerna.
- Jag tror det blir väldigt bra för Gällivare. Det är en stor omvandling i samhället och Coop Forum bör få vara en framgångsfaktor, säger Peter Fjällborg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om