Fritt fram när Sveriges konstnärer öppnade dörrarna

I söndags var det öppet hus i konstnärsateljéerna i länet och runt om i landet.Pingstsöndan har blivit den dag när konstnärerna öppnar dörrarna och visar upp vad de har åstadkommit.

Marlene Josefsson var en av de konstnärer som hade öppen ateljé i söndags. Här vid sin skapelse "Hon kan dansa i ett solregn". FOTO: John Filipsson

Marlene Josefsson var en av de konstnärer som hade öppen ateljé i söndags. Här vid sin skapelse "Hon kan dansa i ett solregn". FOTO: John Filipsson

Foto: John Filipsson

Gällivare2008-05-12 06:00
I Gällivare var Marlene Josefsson en av dem som under hela söndan satt i ateljén och tog emot besökare.
- Totalt har det varit ett 40-tal som har tittat in under dagen, säger hon. De flesta komnmer för att titta och diskutera konst, eller dricka en kopp kaffe.
Marlene tycker att det är roligt med människor omkring sig. Att jobba som konstnär är annars ett ensamt yrke.
Ny ateljé
Ateljén hennes som är inrymd i Folkets hus som hon hyr av är ny och ännu har hon inte riktigt hunnit komma igång fullt ut.
På dagarna arbetar hon inom handikappomsorgen som pedagog och hemma väntar barnen på att tas omhand.
- Då blir det mest sena kvällar och helger som man hinner med att skapa i ateljén, säger Marlene Josefsson. Och ibland kan det bli något bra, men inte alltid det man kanske har tänkt sig.
Helst akryl
Får hon välja det material hon helst jobbar med så blir det akryl, som är något av hennes favorit. Även om det förekommer att hon använder sig av andra tekniker.
- Det blir väl så där när man har hållit på under ett antal år att man fastnar för en viss typ av teknik som man helst av allt föredrar att jobba med.
Konsten som hänger på väggarna i hennes ateljé har hon gett namn som Pianist, Mötet, Själens frände, Posé och mycket annat.
- Det är väl motiv som jag har hämtat ur tankar jag haft. Något som också går i vågor, under en annan period kan det vara landskap som dominerar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om