Från LKAB till Boliden

LKAB:s gruvchef i Malmberget, Björn Koorem, lämnar LKAB och blir i stället områdeschef för Bolidens Aitikgruva.- Jag är naturligtvis stolt och glad att jag fått förtroendet att bedriva Bolidens verksamhet i Aitik, säger han.

LKAB:s gruvchef i Malmberget, Björn Koorem, kommer i september att tillträda tjänsten som områdeschef för Bolidens Aitikgruva.FOTO: Marie Ridderström

LKAB:s gruvchef i Malmberget, Björn Koorem, kommer i september att tillträda tjänsten som områdeschef för Bolidens Aitikgruva.FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2010-06-09 06:00
Från och med den 1 september tillträder Björn Koorem, 49, tjänsten som områdeschef för Bolidens Aitikgruva. De senaste fem åren har han varit gruvchef i Malmberget. Han har sedan tidigare ett förflutet i Boliden.Dels som projektledare vid prospekteringsstaben, dels som gruvchef i Bolidenområdet.
Varför lämnar du LKAB?
- Ja, det är ju personliga skäl som jag inte vill gå in på så mycket. Men jag är naturligtvis stolt och glad att jag fått förtroendet att bedriva Bolidens verksamhet i Aitik. Det är en stor utmaning att klara av att producera den installerade kapaciteten i den utbyggnad som är gjord, säger han.
Gruvbrytning till 2029
Björn Koorem är utbildad bergsingenjör vid Luleå tekniska universitet. Han kommer från Öjebyn och har tidigare varit fabrikschef i Skanska Prefabs betongelementfabrik i Öjebyn i Piteå. Tjänsten som områdeschef i Bolidens Aitikgruva innebär ett något större personalansvar.
Dagbrottsgruvan utanför Gällivare är Bolidens största gruva och en av Europas största koppargruvor. I Aitik bryts kopparmalm som också innehåller guld och silver.
Under perioden 2007-2010 driver Boliden ett expansionsprojekt med nya lovande prospekteringar, som fördubblar gruvans malmproduktion till 36 miljoner ton, som förlänger gruvans livslängd från 2016 till år 2029.
- Vi är glada att få honom, naturligtvis, eftersom vi valt honom. Det är en man med stor och gedigen gruverfarenhet. Det ser vi fram emot, säger Marcela Sylvander, Director group communications, Boliden AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om