Främst handlar det om att lyfta fram att revisorerna bedömer att barn- och utbildningsnämnden genom sin styrning säkerställer likvärdiga förutsättningar inom insatser avseende extra anpassningar och särskilt stöd.
– Vi är jätteglada att vi fick väldigt positivt i det stöd som vi ger till eleverna. Kritiken var ju mer att man ville att vi skulle dokumentera digitalt istället för på papper, och det vill vi också, och att vi har ont om lokaler på någon skola, säger hon.
Men Eva Martinsson kommenterar de brister som pekas ut. Bland annat den kring fördelningen av elevhälsoresurser som hon menar bottnar i en missuppfattning: fördelningen görs efter dialog med rektorerna.
– Där vet jag att elevhälsochefen sitter med varje rektor och går igenom hur året har sett ut innan hon fördelar ut resurser inför nästa läsår, säger hon.
– Men revisorerna har rätt i det de säger att det uppfattas på skolorna att det är matematiskt.
Hon håller heller inte med om att nämnden inte följer upp elevernas kunskapsresultat.
– Där måste revisorerna ha missat att vi faktiskt har massor med sidor kring det här, det kommer vi svara också att det finns med.
– Men det är med att vi har haft dålig analys det håller vi med om, det var för att det gick bättre än vad vi hade förväntat oss.