Charlotte Kalla, Marcus Hellner och de andra skidstjärnorna kan andas ut. Gällivare är vitt - en månad innan världscuppremiären.
Snön som nu ligger som ett två till tre decimeter tjockt skidspår på Hellnerstadion är konstsnö gjord av vatten och luft.
- Det är egentligen svårt att säga den exakta mängden vi tillverkat men omkring 2000-3000 kubikmeter är det i alla fall, säger Leif Abrahamsson.
Han förklarar att den kompakta snön sedan sprutas ut genom snökanoner med små munstycken som finfördelar den.
- Konstsnön är väldigt kompakt och man brukar räkna med att en meter natursnö är lika med två decimeter konstsnö. Vi har sprutat snö här från lördag kväll till i går morse, sedan schaktat, finputsat och gjort spår för både klassisk åkning och fristil.
Även ekonomin är säkrad
Enligt Abrahamsson är säkerheten för att snön ska hålla stor.
- Värme gör inte så mycket i och med att det är konstsnö. Det värsta tänkbara är om det blir regn. Men vi hoppas på kyla uppåt en fyra till sex minusgrader så vi kan tillverka ännu mera snö, säger han.
Och det är inte bara snön som är i hamn så här långt inför världscupen. Även ekonomin för arrangemanget är säkrad med sex miljoner kronor i sponsorintäkter.
- En stor del av våra sponsorpaket är utsålda. Det känns hur kul som helst, säger Tommy Niva, generalsekreterare för World cup Gällivare.
Världscupspremiären körs för femte gången i Gällivare sedan 2004 och har utvecklats till ett arrangemang som hela samhället sluter upp omkring. 250 personer har anmält sig som frivilliga funktionärer och engagemanget från näringslivet är rekordstort.
- Alla vill vara med på något sätt nu när världens blickar riktas mot Gällivare igen. Näringslivsdagen som brukar arrangeras dagen innan tävlingarna börjar har utvecklats till en viktig träffpunkt för företag som står i kö för att vara med, säger Tommy Niva.
Han framhåller att det finns goda förutsättningar för ett bra ekonomiskt resultat och utdelning till ortens skidklubbar eftersom intäktssidan i budgeten är säkrad.