För många jobb ger rekryteringsproblem

Den expansion som sker i Gällivare har positiva effekter på arbetsmarknaden. Hundratals jobb är på väg till samhället och de kan till och med bli svårt att rekrytera personal.- Gällivare och Kiruna har lägsta arbetslösheten i länet, säger Arbetsförmedlingens chef Staffan Winsa.

GÄLLIVARE2010-11-24 06:00
Gällivare och Kiruna har lägsta arbetslösheten i länet med 3,1 procent. Räknar man in de som är med i olika arbetsmarknadsprogram så är siffrorna 6,5 och 5, 5, att jämföra med exempelvis Boden som har 7,9.
- I dag finns 34 lediga jobb i Gällivare, det finns ett antal lärarjobb, inom handeln söks en butikschef till KappAhl, säger Staffan Winsa, som väntar in fler nya jobb, när ICA Kvantum etablerar sig i Gällivare.
Handeln expanderar
Handeln expanderar, nu senast med Lakkapää som planerar ett handelshus i Gällivare.
Gruvbranschen expanderar och sällan har Gällivare haft så goda arbetslöshetssiffror. Enligt Winsa är det till och med problem med att rekrytera kvalificerad arbetskraft..
- Vid sekelskiftet hade vi 1200 öppet arbetslösa i kommunen. Nu är det 351. Vi kommer att vara i fronten och ta kontakt med de nya arbetsgivarna som etablerar sig här. Vi hjälper till med rekrytering, det är minst lika viktigt att hjälpa arbetsgivarna. Det är vårt uppdrag, arbetsgivarna ska träffa arbetstagarna, säger Staffan Winsa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om