Folkets hus-branden är släckt

Vid 8-tiden på morgonen hade räddningstjänsten kontroll över branden i Folkets hus i Gällivare.Men de materiella skadorna efter branden är stora.

Brandbilar och 10-12 man från räddningstjänsten bekämpade branden i Folkets hus på söndagsmorgonen.

Brandbilar och 10-12 man från räddningstjänsten bekämpade branden i Folkets hus på söndagsmorgonen.

Foto: John Filipsson

GÄLLIVARE2011-11-20 10:15

trax efter klockan 5-på söndagsmorgonen fick räddningstjänsten i Gällivare larm om att det brann i Folkets hus.
– Tack vare att vi finns nära och var snabbt på plats lyckades vi begränsa brandens omfattning, säger insatsledaren Urban Lindgren.
Branden har troligtvis börjat under scengolvet i biografsalongen, men vad det är som har orsakat den är ännu för tidigt att säga.
– När vi kom på plats var det öppna lågor och stark rökutveckling, säger Lindgren. Och vi var tvungna att bryta upp scengolvet på flera ställen för att komma åt glödbränderna under den.
Avspärrat
Vid 8-tiden på morgonen hade räddningstjänsten kontroll över branden och polisen spärrade av området för att möjligtvis kunna konstatera orsaken till uppkomsten av branden.
Senare under söndagen skulle också en av de sedvanliga söndagsauktionerna hålla i biografsalongen. Och de flesta av auktionsobjekten fanns redan på plats inför visningen, men det är något som i all hast tvingades ställas in.
– Det finns ingen möjlighet att genomföra det nu, säger auktionsförrättaren Håkan Dynesius, många av objekten vi har här verkar vara både brand och rökskadade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om