Expandum prisade pensionär

Näringslivsbolaget Expandum i Gällivare delade idag ut ett stipendium. Det är första gången näringslivsföretaget delar ut GEE-stipendiet.

Foto:

GÄLLIVARE2010-06-01 17:41

Nyligen firade Expandum 25-års jubileum och i samband med det fick företaget motta en penningsumma från LKAB, en av delägarna i näringslivsbolaget.
Tanken bakom gåvan är att den ska kunna användas till stipendium, eller liknande. Och idag utsågs den första stipendiaten, som ska följas av flera under kommande år.
Veteran
Rune Nilsson, 67 år, heter han och är något av veteran, eller institution på arbetsförmedlingen i Gällivare under dryga 32 år. Orsaken till att det blev han menar Expandum är det goda samarbetet det lokala näringslivsföretaget har haft med Rune Nilsson genom åren.
- Han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig nu när han har gått i pension, säger Sven-Eric Svensson, styrelseordförande, hos Expandum, och det kommer att bli svårt att ersätta honom.
Rune Nilsson gick i pension den 1 april i år vid 67 års ålder. Detta efter att ha arbetat hos arbetsförmedlingen i dryga 32 år.
- Jag hade gärna fortsatt något år till, men det tillåter inte staten, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om