Eva Alriksson anmäld till arbetsmijöverket

Moderaten Eva Alriksson anmäls till Arbetsmiljöverket, av barn- utbildning och kultur nämnden. De anser att hennes uppträdande är en fara för kommuntjänstemännens pyskosociala hälsa.- Hon angriper tjänstemännen och sårar många som jobbar i verksamheten, säger Börje Johansson, nämndsordförande Socialdemokraterna.

Börje Johansson, S-ordförande i barn- utbildning- och kulturnämnden, Lena Lindberg (S) och Karl-Erik Taivalsaari (V), anmäler moderaten Eva Alriksson till arbetsmijöverket.FOTO: Marie Ridderström

Börje Johansson, S-ordförande i barn- utbildning- och kulturnämnden, Lena Lindberg (S) och Karl-Erik Taivalsaari (V), anmäler moderaten Eva Alriksson till arbetsmijöverket.FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2010-09-20 06:00
- Eva Alriksson har svårt att skilja på sina roller som politiker och tjänsteman i kommunen. Hennes arbetssätt är destruktivt och hon försöker skada den verksamhet som hon är satt att styra, säger Börje Johansson.
De skriver i sin anmälan att de bedömer att det finns stor risk att personalens psykiska hälsa påverkas negativt av angrepp från Eva Alriksson och de vill ha till stånd en enkätundersökning om hur tjänstemännen upplever situationen.
Samarbetsproblem
- Hon är omöjlig att samarbeta med och fastnar i detaljfrågor, hon kommer med ovidkommande och felaktiga reservationer för att skapa bilden av att något skumt är på gång. Det är något unikt att jag som nämndsordförande måste göra protokollsanteckningar vid reservationerna för att de är lögnaktiga, säger Börje Johansson.
- Det går så mycket energi åt Eva Alrikssons reservationer och ifrågasättande av tjänstemännen som egentligen borde gå till utveckling av våra skolor, säger Karl-Erik Taivalsaari.
Beredd lämna nämnden
Lena Lindberg säger att hon är beredd att lämna nämnden om Eva Alriksson kommer tillbaka efter valet.
- Jag trodde att det skulle vara roligt att jobba i en nämnd och utveckla skolfrågan men vi utvecklar ingenting, allt ska diskuteras i detalj, säger Lena Lindberg.
- Eva Alriksson motsäger sig själv, det är ju hennes regering som sett till att vi får mindre medel till verksamheten, de tre senaste åren har vi förlorat 60 miljoner, det är i grova drag 120 lärartjänster. När vi begär engångsanslag till nämnden så reserverar hon sig även mot det, säger Börje Johansson.
De anser att Eva Alriksson motarbetar skolutveckling, genom att exempelvis såga projektet ASL, att skriva sig till läsning, ett vetenskapligt väl underbyggt projekt som används i hela Sverige.
"Personangrepp och lögner"
Eva Alriksson säger att nämnden far med osanning.
- De har inga belägg för sina påståenden, det är befängt och ett totalt personangrepp, en kränkning av mig som person, de respekterar inte mig som moderat politiker. Jag reserverar mig i de fall då vi har olika åsikter. Om det är någon som upplevt obehag av mig, så bör de ta upp det med mig. Den kritik de gett mig på nämnden är att jag sitter tyst, det beror på att dom är åtta mot en. Jag har inte motsatt mig projektet ASL, men jag bedömer det som ett gigantiskt försöksprojekt,
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om