Dundrets nya ägare: "Aktiviteter 365 dagar om året"

Dundrets nya ägare vill skapa ett attraktivt upplevelsecentrum på Dundret både sommar- och vintertid.
– Vi ska ha aktiviteter 365 dagar om året, säger Dundret nye vd Tommy Niva.

Foto:

GÄLLIVARE2013-06-17 18:44

Den nya ägargruppen för Dundret Sweden AB presenterade sig på måndag. Världscupgeneralen Tommy Niva blir vd. Han är tidigare ekonomichef på Dundret och Riksgränsen. Enar Sardén är ordförande för styrelsen. Övriga namn: Nicklas Burman, Burman Invest, Per Hedman, Hedmans Invest, Per Eriksson, Per Eriksson i Norr, Tor Ökvist, Norrskenet och Ola Rönnqvist, Patnerinvest Norr.

”Drivande grupp”

– Jag är mycket glad att den här drivande gruppen tar över. Engagerade och skickliga killar, säger tidigare ägaren Staffan Emmoth som tillsammans med Curt Emmoth ägt Dundret Sweden AB i sju år.

Det har inte varit lätt att få lönsamhet i Dundret som sysselsätter ett 30-tal anställda. Under Emmoths tid har 33 nya hotellrum byggts, man har genom markförvärv bidragit till samhällsflytten och planerna på Repisvaaras bostadsområde. Miljonbelopp har investerats i snökanoner och belysning.

Först på snö

Den nya ägargruppen vill att Dundret ska bli en naturlig plats för friluftsliv, upplevelser, konferenser och nöjen året om. En rad investeringar planeras. Målsättningen är att Dundret ska var först på snö i Sverige.

– Vi ska arrangera en stor skidfestival i början på vintersäsongen. Vi ska locka hit fler besökare. Underhåll av liftar och fjällstuga står på vår lista, säger Tommy Niva.

Genom samhällsflytten byggs Gällivare i hop med Dundret, men någon linbana från torget till Dundret är inte aktuell.

– Det finns andra prioriterade investeringar. Vi är väldigt glada. Nu tillförs pengar, kompetens och engagemang, säger Norrskenets vd Tor Ökvist.

LKAB ingår i Norrskenet AB som varit katalysator för affären och bidrar med finansieringen.

Rejält kapital

Dundret ska arrangera den internationella skidtävlingen ”Gällivare Vinterpremiär” i november och fortsätta kampen för världscuptävlingar.

– Dundret behöver en volymtillväxt för att bli lönsam. Norrskenet har lånat ut ett rejält kapital initialt som vi ska sätta in och skapa en ny utvecklingsplan för Dundret, säger Enar Sardén.

Per Eriksson är före detta volvohandlare och Gällivarebo.

– Jag känner stor tillförsikt inför framtiden. För mig som ser Dundret i stort sett varje dag är Dundret och dess utveckling mycket viktig, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om