Dundret-vd: "Vi har öppnat Fjällstugan"

Fjällstugan Dundret i sommarskrud. En populär våffelstuga om sommaren. Nu öppnad även på vintern.

Fjällstugan Dundret i sommarskrud. En populär våffelstuga om sommaren. Nu öppnad även på vintern.

Foto: Marie Ridderström

Gällivare2013-12-06 20:56

Kan du berätta om nya konceptet för Fjällstugan?

– Vi har öppnat fjällstugan förra helgen. Fjällstugan har ett fantastiskt läge på toppen av Dundret med en otrolig utsikt. Det kan vara lite blåsigt däruppe så det är skönt för folk att komma in i stugan och värma sig. Det finns fika och lättare servering. Det finns ingen vinterväg så det är skidor som gäller, säger Tommy Niva, vd för Dundret.

När är fjällstugan öppen?

– Den här vintern kommer vi att ha öppet alla helgdagar när liften går, på jullov, sportlov och påsklov. Vi har även öppet för konferensarrangemang, man kan hyra fjällstugan och äta däruppe. Vissa dagar är det after-ski i Fjällstugan.

Har ni reparerat fjällstugan?

–Vi har gått igenom stugan och gjort de mest nödvändiga reparationerna. Utvändigt är den lite sliten men invändigt gemytlig och trevlig.

Har ni många besökare?

– Det var bra med folk där i lördags. Det här är något som kommer att sprida sig, jag tror att det blir ett rikt tillhåll under vintern.

Vem driver Fjällstugan?

– Sole event med Elisabeth Landby. I programmet finns fackeltåg, afterski, glöggprovning och hemvändardagar med rolig mat.

Vad händer mer på Dundret?

– North Star som driver sportaffär i Malmberget flyttar sin verksamhet till Dundret. De bygger en sportaffär på 700 kvadratmeter vid liftarna, färdigt första februari. North Star har skiduthyrningen, de har öppnat ett välbesökt kafé, så nu har vi två jättefina kaféer i backen. De har världens första lämmelkafé med mörkrostat kokkaffe som kokas över öppen eld.

Fler nyheter?

– Vi har byggt en ny husvagnsparkering i anslutning till backarna. Vi bygger om 35 hotellrum till lägenheter för självhushåll. Sen har vi väldigt mycket roliga aktiviteter på gång, bland annat en foto- och filmfestival under första fullmåneperioden i januari.

Vi har öppnat tre av fem liftar. I år kunde man åka från toppen rekordtidigt, redan 31 november. Vi har sålt fler liftkort än på tio år. På logisidan är beläggningen bättre än i fjol, en positiv trend. Till allas glädje ska vi återuppliva Dundretrännen 12 april. En populär störtloppstävling i tremannalag.

Är det roligt att vara vd för Dundret?

– Absolut. Dundret engagerar alla gällivarebo och det är väldigt kul att bo här och kunna påverka, säger Tommy Niva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om