Drillflickor i samlad tropp

I år har Gällivare satsat stort på att fira nationaldagen. Kommuninvånarna kunde fira dagen i Gällivare, Nattavaara och i Soutujärvi. Även om det var fler besökare på hembygdsområdet i Gällivare var det stor uppslutningi de båda byarna.

Gällivares brottarprinsessa, Lisa Mattsson fick ta emot idrottsungdomsstipendiat. Ungdomsledarstipendiat gick till Håkan Johansson FOTO: Katarina Mosesson

Gällivares brottarprinsessa, Lisa Mattsson fick ta emot idrottsungdomsstipendiat. Ungdomsledarstipendiat gick till Håkan Johansson FOTO: Katarina Mosesson

Foto: Katarina Mosesson

GÄLLIVARE2008-06-07 06:00
Vädrets makter vad med på noterna när Malmbergets musikkår spelade i folktåget mot hembygdsområdet. Dagen blev säkert extra minnesvärd för brottaren Lisa Mattsson som fick ta emot stipendium för sina prestationer. Ungdomsledaren Håkan Johansson fick också ett stipendium.
För sitt engagemang med majbrasan fick Patrik Söderberg ta emot svenska flaggan och Sonja Wiklund Falck fick en förtjänstplakett för sitt engagemang för nationaldagens firande i kommunen.
- Jag stod och diskade när jag hörde hur de ropade att jag skulle upp på scenen, sade en förvånad , men glad, Sonja Wiklund Falck.
Scenen på hembygdsområdet fylldes av duktiga barn, ungdomar och vuxna som bjöd besökarna på musik och sång. Svante Lindqvist höll ett uppskattat tal.
I Soutujärvi underhöll Carolin Rynbäck publiken med vacker sång. Tipspromenad och skattjakt roade både stora och små. Med en kopp kaffe och en nationaldagsbakelse avslutades årets firande i Gällivare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om