"Det ligger ett huvud här"

Alexander Kolavev slog larm till polisen sedan ett människohuvud hittats vid bostadsområdet.-Det var en otäck upplevelse, att se ett huvud utan ansikte, säger han.

Alexander Kolvalev pekar mot fyndplatsen. Det var han som slog larm till polisen sedan en människoskalle hittats vid bäcken. Sambon Julia Iriminko med sonen Timofei.

Alexander Kolvalev pekar mot fyndplatsen. Det var han som slog larm till polisen sedan en människoskalle hittats vid bäcken. Sambon Julia Iriminko med sonen Timofei.

Foto: Marie Ridderström

Gällivare2009-05-18 06:00
Alexander Kolavev bor på Granbacka med sin familj. Natten mot lördag slog han larm till polisen sedan ett människohuvud hittats vid bäcken.
-Det var mina kompisar som hittade huvudet. De hade gått ut i den ljusa sommarnatten för att grilla vid grillplatsen. När en av dem skulle gå in i skogen för att uträtta ett naturbehov hittade han ett huvud utan kropp. Han skrek rätt ut i luften. "Det ligger ett huvud här". Huvudet låg cirka 30 meter från grillplatsen.
Otäck upplevelse
Vännerna sökte genast upp ryske Alexander Kolavev som behärskar svenska språket bättre. Han gick till platsen och såg vad de hittat.
- Det var en otäck upplevelse, att se ett huvud utan ansikte, ett kranium, säger han.
Polis anlände och spärrade av området kring grillplatsen och det omgivande skogspartiet, som är litet och ligger alldeles intill hyreshusen.
Sambon Julia Irimko är upprörd.
- Det är hemskt för våra barn, alla brukar promenera här, säger hon.
Nära bostäderna
Nu hoppas Alexander Kolavev och hans familj att lugnet åter får lägra sig i området. De undrar också om sådana här händelser är vanliga i Gällivare.
- Ett huvud utan kropp är inte bra, säger han.
Senare på söndagen hittade polisen även kroppen efter en död människa. Kroppen hittades 200 meter
i från den plats där huvudet låg. Kroppen ska föras till den rättsmedicinska avdelningen i Umeå för att identitet och dödsorsak ska fastställas.
Det ska bland annat undersökas om den hittade är den man som
försvann förra sommaren i området.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om