Dags för torgfestivalen

Så var det dags igen. Den årliga torgfestivalen som Gällivare sportklubb arrangerar är på plats. Tivoli för barnen på dagtid och vuxennöjen på kvällstid.

Foto:

GÄLLIVARE2008-08-09 06:00
Tidigare år har festivalen varit gratis men de senaste åren har det varit entré till artist- restaurangområdet mitt på torget. I år har GSK fått mer stöd av sponsorer och kunnat sänka inträdet.
Björkmans tivoli håller till vid centralskolan och där kan man åka karuseller, köra radiobilar, köpa lotter och spela på lyckohjul. Dit kommer man in gratis men attraktionerna och den eventuella sockervadden kostar givetvis en slant.
Midnight rumble -08, innebandyturnering, med tjugo deltagande lag kommer också att infinna sig på torget under helgen.
Just4Fun underhåller
Underhållningen hålls av gitarristen Ove Kalander, Sommarorkestern och det lokala coverbandet Just4Fun. Just4Fun har funnit till sedan 1995 men med denna sättning av musiker sedan 2000. Gitarristen, Lars-Erik "Larra" Bergman och sångaren Niclas Engman var på fredags förmiddagen och riggade på scenen samt soundcheckade.
- Det ska bli kul att spela i helgen. Curly Sue med Takida är en ny låt vi kommer att spela i helg och en massa andra gamla godingar, säger Niclas Engman.
- Det ska bli lika bra som förra året, men bättre och en toppenkväll med glada positiva människor på området, säger Lars-Erik "Larra" Bergman.
Som extra dragplåster för årets torgfestival kommer 80-tals bandet, Noice. Bli inte förvånad om det sjungs om tunnelbanor i Gällivare på lördagskvällen. Då är det bara Noice som spelar och Gällivareborna som sjunger med, en kväll i tunnelbanan, alla dar som den vanliga vardan...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om