Bejublad vårföreställning

Årets vårshow med Kulturskolan bjöd på starka sångnummer och begåvade solisters framträdanden. En musik och dansshow med vårrusig glädje och bubblande kraft.

Isabell Kronkvist, flöjtsolist som bjöd på en vacker musikupplevelse.

Isabell Kronkvist, flöjtsolist som bjöd på en vacker musikupplevelse.

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2009-05-22 06:00
Kulturskolans vårföreställning blev en stor publiksuccé. 140 elever från kommunala Kulturskolan ställde sig på Blå Forells stora scen och gav järnet i dryga två timmar. Eleverna bjöd på dans, sång och musiknummer i fartfyllt tempo och med stor talang.
Den samiska jojkgruppen Juoigit bidrog med med mustig och känslofylld jojk. Flickorna i jojkgruppen leds av Cariola Hansson och den unika gruppen har snabbt blivit känd och efterfrågad vid olika evenemang.
Sångfågeln från Hakkas
I vårföreställningen uppträdde kören Con Amore. Här fanns rockgrupper, dansgrupper och jazzgrupper. Kulturskolan har till och med en egen blåsorkester.
Börje Johansson, skol- och kulturnämndens nye ordförande delade ut stipendier. Han tackade Kulturskolan som "fått en otrolig fart på dans och musiklivet här i Gällivare."
Sångfågeln från Hakkas, Rebecka Bertlin var en av stipendiaterna. I ett fint sångnummer tillsammans med eleven Jesper Wennström och musiklärare Eva-Lena Björkman på gitarr, sjöng hon "Alla behöver en vän, någon att lita på" och publikens applåder ville aldrig ta slut.
"En kanonkväll"
Anton Palo Fredriksson spelade ett klassiskt musikstycke på sin gitarr med stor skicklighet och inlevelse. Han tar studenten i år och går sedan vidare till högre musikaliska studier.
Rotarys ungdoms- och kulturstipendium fick Robin Strandgård som framträdde i flera uppskattade musiknummer.
Att nämna alla duktiga ungdomar i Kulturskolans livliga verksamhet, det låter sig inte göras, men klart är att här finns många begåvningar och kanske blivande stjärnor. Kulturskolans stora final blev en publiksuccé. En kanonkväll, som rektor Jerker Johansson sade och publiken instämde med jubel och starka applåder.
Fakta Kulturskolansstipendiater
Martin Wiren, saxofon, fick kulturskolans stora stipendium
Dans: Erika Lyngmark, Lina Sigelind, Sanna Gasim och Ida Karlsson.
Sångstipendiater: Cecilia Blom och Rebecka Bertlin.
Bas: Viktor Isaksson.
Gitarr: Emil Wiksten.
Piano: Anton Nyberg Eriksson.
Jojk: Sara Pittsa och Linn Skum.
Saxofon: Axel Karlsson.
Klarinett: Matilda Niva.
Flöjt: Sara Juuso och Amanda Hansson.
Trummor: Mattias Parfa.
Stipendium gick även till äldsta Drillgruppen. Stipendierna var skänkta av ortens företagare.
Rotarys undgoms- och kulturstipendiat på 2 000 kronor gick till Robin Strandgård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om