Ävetyrlig filmfestival

En filmfestival med äventyrsfilmer, skidåkning, snowboard, isklättring och expeditioner. Arrangören Emil Sergel vill inspirera människor till äventyr.- Sitt inte stilla i biofåtöljen. Köp en vintersovsäck och ut och äventyra.

Bland annat visar Elixir filmen Baffin Babes med årets äventyrare Vera Simonsson, St Mount Elias som handlar om världens längsta topptur.<_Bildtext Fotobyline>FOTO: Vera Simonsson</_Bildtext Fotobyline>

Bland annat visar Elixir filmen Baffin Babes med årets äventyrare Vera Simonsson, St Mount Elias som handlar om världens längsta topptur.<_Bildtext Fotobyline>FOTO: Vera Simonsson</_Bildtext Fotobyline>

Foto: Vera Simonsson

GÄLLIVARE2010-12-08 06:00
Gällivare får besök av filmfestivalen Elixir på onsdag. Festivalarrangören Emil Sergel är filmare, frilansjournalist och äventyrare.
- Jag har startat en ny arena, en plattform för filmer som sällan ges plats i tv. Vi har fantastiska filmare och utövare i det här landet som nu får synas, säger Emil Sergel.
Filmfestivalen lovar ett program med svenska äventyrsfilmer och en mix mellan skidåkning, snowboard, isklättring och expeditioner.
Sanslösa mängder snö
Bland annat visas Baffin Babes med årets äventyrare Vera Simonsson, St Mount Elias som handlar om världens längsta topptur samt den japanska kortfilmen Deep som handlar om sanslösa mängder snö.
- Vi samlar in filmer från hela världen och väljer ut det bästa som blir en helkväll med adrenalin, inspiration och fascinerande personligheter, säger Emil Sergel.
Filmfestivalen går på fem platser i landet: Göteborg, Umeå, Östersund, Stockholm och Gällivare.
Lokal arrangör är Sole Event, samt Per Karlsson.
"Ut och äventyra"
Emil Sergel hoppas på stort intresse i Gällivare. I Stockholm kördes filmfestivalen för fulla hus i går.
- Jag vill att festivalen ska vara i hela Sverige och inte bara i storstäderna. Jag kommer själv från Östersund och där var det helt okej med folk, men inte fullt. Därför hoppas jag på Gällivare, säger han.
Han kommer själv att finnas på plats och presentera filmerna, fem stycken som han tror ska intressera en vintersportort som Gällivare. Han vill inspirera människor till aktivitet.
- Sitt inte bara stilla i biofåtöljen. Köp en vintersovsäck och ut och äventyra, säger Emil Sergel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om