I upplysningen, som är daterad den 7 oktober, skriver AT-läkaren att tjänstgöringen vid psykiatrin i Gällivare nyligen har avslutas, och att denne har bemannat den psykiatriska jourmottagningen under sin tid på sjukhuset.
"Under mina månader på plats har all bedömning enbart skett av oss AT-läkare, med telefonstöd av bakjour. Jag har aldrig haft en legitimerad läkare på plats."
Vidare skriver AT-läkaren att de enda gångerna som legitimerade läkare har funnits på plats är om AT-läkare eller personal på jourmottagningen ansett att det har behövts ett vårdintyg.
"Vi har tagit upp detta med verksamhetschefen och chefsöverläkaren, som inte verkar ta det på allvar. Jag upplever detta som mycket patientosäkert och vill därför tipsa er."
Det är en bild som Inga-Lill Modig, verksamhetschef för psykiatrin i Gällivare och Kiruna, inte delar.
– Det här är överhuvudtaget ingenting som vi känner igen oss i, säger hon.
Inga-Lill Modig förklarar att avdelningen och jourmottagningen hör ihop, och ligger i anslutning till varandra, och att det finns legitimerade läkare på plats under dagtid när jourverksamheten är igång.
– Vi har alltid en ST-läkare på plats, en legitimerad läkare då, som är nere på avdelningen också. Sedan har vi alltid en specialist som bakjour, som alltid är knuten till avdelningen och jouren, och som är nere och rondar och som sitter en trappa upp utifrån var vi har jourmottagningen, säger hon.
Enligt henne är läkarbemanningen på psykiatrin i Gällivare snarare hög.
– Vi har mycket fasta läkare, vi har fyra specialister och vi har fem ST-läkare, alltså läkare under utbildning, säger Inga-Lill Modig.
– Därför känns det här jättekonstigt.
Modig reagerar också på att det står att problemet lyfts till både verksamhetschef och chefsöverläkare, men att dessa ska ha ignorerats.
– Jag har varit och pratat med honom, och ingen av oss har diskuterat det här med någon, säger hon och fortsätter:
– Det vi givetvis måste göra är att ta upp den här dialogen med de AT-läkare som vi har idag. Men det är ingenting som är diskuterat med oss eller att de någonsin behöver känna sig osäkra, för det finns alltid läkare, det finns mer än bakjouren.