13 nya jobb till Gällivare

GÄLLIVARE. Företaget Locus medicus växer och anställer 13 nya läkarsekreterare. De som anställs erbjuds att bli delägare i företaget.- Jag trivs som fisken i vattnet, säger nyanställda Ranita Waara.

Foto:

Gällivare2008-06-19 06:00
Nya jobb väntas till Gällivare när företaget Locus medicus växer. Företaget har kontor i Stockholm, Landskrona, Vilhelmina och Gällivare. Helt nyligen skrevs ett ramavtal med Stockholms läns landsting om leverans av läkarsekreterartjänster, vilket ger fler jobb. Glädjande, tycker Pål Török, vd för företaget.
- Det är jätteroligt att vi växer. Vi har 35 anställda, 12 i Gällivare. Vi har ett internt mål, en plan, att vi ska vara minst 20 på Gällivarekontoret om 1,5 år. Det är läkarsekreterare för hela slanten, säger Pål Török.
Jobbar från Västindien
Företaget anställer även personal som arbetar hemifrån. Med modern datateknik spelar det ingen roll var man sitter och jobba.
- Vi har sekreterare som arbetar från England och Västindien. Vi har tekniken så att arbetet kan ske säkert med den sekretessbelagda informationen. De som väljer att arbeta på distans får väldigt fria arbetstider och ett fritt arbetssätt, säger Pål Török.
De som är anställda på kontor arbetar enligt en traditionell modell och har fast månadslön. Alla som anställs erbjuds att bli delägare i företaget.
- Hittills har alla som erbjudits delägarskap tackat ja. Det är en bra modell när alla känner sig delaktiga och bidrar till att företaget går bra och utvecklas. Insatsen kostar några tusenlappar, säger Pål Török.
Ranita Waara trivs utmärkt
En läkarsekreterare som trivs med sitt jobb är Ranita Waara. Hon arbetar på gällivarekontoret som finns på Företagscentrum.
- Jag har varit anställd i fyra månader och trivs väldigt bra. Det är ett intressant arbete och tiden går fort. Jag skriver patientjournaler efter olika läkares diktering som kommer via ljudfiler på nätet. Jag trivs som fisken i vattnet, säger Ranita Waara.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om