1 000 sommarjobb att söka

Socialtjänsten inom Gällivare kommun behöver 300 undersköterskor till sommarvikariat. Dess representanter fanns på plats på arbetsförmedlingens rekryteringsmässa, liksom Björn Apelqvist som lasas ut från kommunens äldreomsorg om en vecka.

Foto:

GÄLLIVARE2010-03-30 17:20

När arbetsförmedlingen höll rekryteringsmässa under tisdagen fanns gruvbranschen liksom restauranbranschen och socialtjänsten på plats. Även Adecco och utbildningsföretag passade på att visa sig.
- Det är mest för sommarjobb. Socialtjänsten behöver 300 vikarier och LKAB söker 500-600. Vi har våra egna coacher på plats som kan hjälpa till med cv och annat för den som behöver det, sa Lena Jatko, chef för arbetsförmedlingen i Gällivare och Jokkmokk.

Sven-Erik Nilsson, general för mässan, pekade på andra effekter av att som arbetssökande ta del av rekryteringsdagen.
- Det är bra att träffa företag och få inblick i vad som gäller för att få arbete hos dem. Då får man ju förutsättningarna att skaffa den utbildning eller kvalifikationer som behövs för framtiden.

Björn Apelqvist var en av de arbetssökande på plats.
- Jag har vikarierat nästan heltid i kommunens äldreomsorg i två år. Om en vecka tar det slut. Då får jag inte jobba mer för då måste de asntälla mig, sa han.

Intill satt representanter från socialtjänstens omsorg och rekryterade inför sommaren.
- Vi söker framför allt undersköterskor men även några till köket. Främst är det sommarvikariat men visst kan det finnas viss möjlighet till fortsatt vikariat under hösten, sa Lena Larsson.

Björn Apelqvist blir utlasad ur kommunens omsorg om en vecka. Han håller alla dörrar öppna för framtiden - gärna ett nytt jobb men han kan även tänka sig att studera eller starta eget.
Björn Apelqvist blir utlasad ur kommunens omsorg om en vecka. Han håller alla dörrar öppna för framtiden - gärna ett nytt jobb men han kan även tänka sig att studera eller starta eget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om