Välbesökta gymmet slår igen portarna

Populära gymmet CR8 stänger igen. ”Det är med sorg i våra hjärtan”, skriver ägarna på Facebook.

Den sista november stänger CR8 då ägarna anser att ingen lämplig ersättningslokal hittats.

Den sista november stänger CR8 då ägarna anser att ingen lämplig ersättningslokal hittats.

Foto: Monica Olofsson

Gällivare kommun2019-10-28 21:43

”Det är med sorg i våra hjärtan vi måste meddela er om att vi kommer stänga ner CR8 Gym & Fitness den 30 november 2019”, skriver ägarna på gymmets facebooksida.

Byggnaden som CR8 nu ligger i ska rivas och ge plats för det nya multiaktivitetshuset. Kommunen och gymägarna har under förhandlingarna inte kommit överens om en lämplig ersättningslokal vilket gjort att ägarna nu väljer att stänga gymmet. I facebookinlägget uppger de att anledningen är alldeles för utdragna och kostnadskrävande renoveringsbehov i lokaler som inte heller storleksmässigt motsvarar den nuvarande.

Kommunalråd Birgitta Larsson (S) menar att det varit en lång process där det tittats på många olika lokaler.
– Vi har tillsammans försökt komma fram till bra lösningar. Jag tycker att kommun gjort så gott vi kunnat utifrån det uppdraget vi har men någonstans har det fallit på att de möjliga lokalerna inte fullt ut kunnat appliceras på deras verksamhet. Vi vet hur många som tränar där så helst önskar vi såklart att de fortsatte verksamheten och det är väldigt tråkigt att de väljer att stänga, säger hon.

CR8 öppnade för över fyra år sedan och har sedan dess vuxit till ett av Gällivares absolut mest besökta gym med ungefär 4000 medlemmar.  
– Vi ligger i snitt på 500 inpasseringar per dag, berättade ägaren Henrik Krutrök tidigare i år.

Norrbottens Media har varit i kontakt med ägarna till CR8 som bekräftat att gymmet ska stänga men de har sedan inte lämnat några övriga kommentarer i ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!