Topplacering för Gällivare sjukhus

Verksamhetschefen lovordar personalen när Gällivare sjukhus hamnar i topp. "Ska man gräva guld i malmfälten så ska man göra det på Gällivare sjukhus, det är här guldet finns", säger Torbjörn Espling.

Gällivare sjukhus hamnar i topp.

Gällivare sjukhus hamnar i topp.

Foto: Lars-Göran Norlin

Gällivare kommun2020-01-23 14:15

Gällivare sjukhus hamnar på en femteplats när Dagens medicin rangordnar landets bästa sjukhus. Dagens Medicin utser Sveriges bästa sjukhus i tre jämförbara grupper: universitetssjukhus, mellanstora sjukhus med dygnsöppen akut och förlossning och mindre sjukhus med dygnsöppen akut men utan förlossning. Gällivare sjukhus finns med i gruppen mellanstora sjukhus.

– Det är många som får sträcka på sig, det är jätteroligt med ett kvitto på att vi utför ett bra jobb. Vi är ganska många som är inblandade i det här. Genomgående är att vi arbetar med flöden och processer. Vi har kunnat öppna upp operationssalar under hösten vilket inneburit att vi kunnat operera fler, säger Torbjörn Espling.

Han lovordar personalen och säger att han är tacksam över personalen Gällivare sjukhus har.

– Vi har jobbat hårt under två år med våra vårdtider och att kapa köer. Vi har till exempel opererat undan kön när det gäller urologisk kirurgi, säger han.

– Arbetet är inte gjort i en handvändning, det är ett stort samarbete. Vi är ett litet sjukhus med stort innehåll och väldigt bra och bred kompetens.

Underlaget utgörs av sjukhusens självrapporterade uppgifter som Dagens medicin hämtar från Socialstyrelsen, Sveriges Kommuner och Regioner, Vården i siffror och direkt från olika nationella kvalitetsregister. Tyngst väger medicinsk kvalitet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!