Stillastående lastbilar efter E10

UPPDATERAD Snökaos råder längs E10, mellan Kiruna och Riksgränsen, och flera lastbilar är stillastående. "Det sämsta jag har upplevt", säger långtradarföraren Daniel.

Endast ett körfält har varit snöfritt längs E10 under större delen av måndagen. Bilden är tagen strax norr om Kiruna på eftermiddagen.

Endast ett körfält har varit snöfritt längs E10 under större delen av måndagen. Bilden är tagen strax norr om Kiruna på eftermiddagen.

Foto: Privat

Gällivare kommun2019-09-30 21:19

Det råder mycket begränsad framkomlighet från Torneträsk till Abisko i båda körriktningarna. 

Även cirka 35 kilometer norr om Gällivare, mellan Mourjevaara och Avvakko finns en lastbil i diket. Bärning pågår, meddelar trafikradion. 

Det har under kvällen varit besvärligt väglag efter E10. 

Uppdaterad kl 21.40

Långtradarföraren Daniel, som vill vara anonym, skickade in en bild från sin färd mellan Narvik och Kiruna, en resa som blev kraftigt fördröjd på grund av snökaoset.

– Helt sjukt, bara ett körfält öppet och bilar som stod kors och tvärs. Det var bara att krypa fram i 20-30 kilometer i timmen. Det sämsta jag har upplevt – och då har jag kört Nordnorge i snart 15 års tid, säger han.

En bit söder om Abisko hade en ersättningsbuss för tåget kört fast i snömodden också. 

– Frågan är vad som fick ersätta ersättningsbussen?

Enligt Daniel och hans långtradarkollegor hade det inte röjts snö längs E10 på hela dagen och han riktar kritik mot Trafikverket.

– Herregud, vi pratar om en Europaväg, ingen liten skogsväg till sommarstugan…  Vad hände med den där nollvisionen gällande olyckor? undrar Daniel.

Karta: Torneträsk
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!