Körde in i träd och dog – nu utreds skoterolyckan

Under lördagen körde en 55-årig man in i ett träd på en skoterled vid Liikavaara. Olyckan som mannen var med om var så pass allvarlig att han senare dog på sjukhus. Nu utreder polisen skoterolyckan.

Under lördagen fördes en 55-årig man till Gällivare sjukhus efter att ha kört in i ett träd med skoter. Mannens skador var så omfattande att han dog senare under sjukhusvistelsen.

Under lördagen fördes en 55-årig man till Gällivare sjukhus efter att ha kört in i ett träd med skoter. Mannens skador var så omfattande att han dog senare under sjukhusvistelsen.

Foto: Arkivbild

Gällivare kommun2020-04-07 16:00

Strax efter 17.00 på lördagseftermiddagen ska den 55-årige mannen ha kolliderat med ett träd efter att ha färdats på en skoterled. Räddningstjänst, ambulans och helikopter ska ha tagit sig till olycksplatsen, en bit utanför byn Liikavaara. Den skadade mannen fördes därefter till Gällivare sjukhus, men de skador som han fått vid kollisionen skulle visa sig så omfattande att hans liv inte gick att rädda. 

Enligt Eva Sjöström, förundersökningsledare vid polisen i Gällivare, finns det föreskrifter som gör att varje dödsolycka i trafiken ska utredas och så sker även efter skoterolyckan i Liikavaara.  

Polisen är därför i full färd med att utreda vad som lett fram till att den allvarliga olyckan kunnat ske.

– Mannen har skickats för obduktion till Rättsmedicin i Umeå med syfte att fastställa dödsorsaken, säger Eva Sjöström. 

Under måndagen har polisen även genomfört en teknisk undersökning av skotern som var involverad vid olyckan. 

– Det är för tidigt att kunna dra några slutsatser från den tekniska undersökningen då rapporten inte är färdig. Det kommer nog dröja ett par dagar innan vi vet mer, säger Eva Sjöström.  

Polisen har upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafik i samband med olyckan. Vad som ska vara orsaken till att det finns en misstanke om brott i ärendet vill inte polisen kommentera i dagsläget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!