Flygbolaget om försenade flygningar

Flygbolaget tycker Trafikverkets utfärdade vite på 640 000 kronor är för högt. ”Vi hoppas nå en lösning”, säger Erki Urva, VD.

Flygbolaget anser att de inte kunnat påverka situationen i så stor utsträckning som Trafikverket anser.

Flygbolaget anser att de inte kunnat påverka situationen i så stor utsträckning som Trafikverket anser.

Foto: Joel Abrahamsson

Gällivare kommun2020-02-28 06:00

Efter inställda och försenade flygningar mellan Gällivare och Arlanda reducerar Trafikverket ersättningen till Regional Jet OÜ. Flygbolaget anser dock att de inte kunnat påverka situationen i så stor utsträckning som Trafikverket påstår.

– Vi tycker det är olyckligt och har försökt förhandla med Trafikverket om ett mindre belopp. Med säkerheten i åtanke kan du helt enkelt inte flyga om det är något fel med ett flygplan eller för dåligt väder, säger Erki Urva, VD på Nordic Aviation Group som har Regional Jet OÜ som dotterbolag.

Han uppger att huvudsakliga anledningen varit tekniska förhinder och dåliga väderförhållanden.

– Exempelvis har en komponent till flygplanet gått sönder i Gällivare och vi har tvingats beställa reservdelar ända från Tyskland. Oturligt nog skickade de inte den nödvändiga utrustningen och vi tvingades vänta ytterligare, säger han.

Kommer ni överklaga?

– Vi kommer inte att överklaga på det sättet, men vi hoppas nå en lösning. Vi kommer förhoppningsvis trafikera linjen i flera år framöver och tanken är inte att skapa några konflikter, säger han.

Trafikverket uppger att trafiken förbättrats avsevärt senaste tiden. Erki Urva menar att det kan bero på flera saker. Exempelvis att de fått bättre erfarenhet i att flyga till destinationen, men också att de inte haft några större problem med flygplan eller väder.

– Vi är såklart väldigt ledsna för de passagerare som drabbats och jobbar ständigt för att förbättra vår service.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!