Han menar att alla kommunens elever borde ha lika förutsättningar. Han säger att kommunen medgett att de räknat fel på lokaler men inte rättat till det.
– Man har slagit ihop tätortsskolornas lokalkostnader och byaskolornas för sig och ansett att eftersom vi finns i tätorten ska vi få bidrag efter det. Men det är en princip som redan är prövad i domstol och man kan inte resonera så. I min värld har man trollat med siffrorna för att få ned bidraget, säger Per Malmelöv.
Beskedet kom för drygt ett år sedan men ligger hos Förvaltningsrätten för prövning och än har inget svar kommit.
Eva Martinsson, förvaltningschef, barn-, utbildning- och kulturförvaltningen, säger att kommunen effektiviserat men att största anledningen är att kommunen fått kritik från Skolinspektionen om att de inte följer skollagen.
–Tidigare hade vi en matematisk fördelning med lika mycket till alla, nu har vi gjort om resursfördelningssystemet så de med större behov får mer pengar, tillexempel elever med annat modersmål eller hemmasittare, säger hon.
Eva Martinsson säger att kommunen kommer att rätta till eventuella felaktigheter retroaktivt i samband med domen från Förvaltningsrätten.