Anlagd brand i skola

En anlagd brand i Tallbackaskolan i Gällivare har anmälts till Arbetsmiljöverket.

GÄLLIVARE 2012-07-24 06:00

Det var vid lunchtid, en dag i april, som två flickor sågs springa ut från en toalett i skolan där det glödde och pyrde ordentligt i pappershanddukar och toalettpapper. Branden släcktes snabbt av personal i skolan. Många elever såg vilka som sprang ut från toaletten och kunde peka ut två unga flickor.

Tillbudet togs på allvar av skolans ansvariga som talade med flickorna och påtalade det allvarliga i händelsen. Flickorna erkände och sade att anledningen var att "det var kul". Idén fick de när de såg en annan liten brand i korridoren tidigare på morgonen. Vid det tillfället befann sig flickorna i ett klassrum med sin lärare. Flickorna insåg vid samtalet allvaret i det skedda och det blev sedan möten med målsmän och rektor.

Arbetsmiljöverket har nu färdigbehandlat ärendet och har inte avsikt att gå vidare med någon utredning av tillbudet. De påpekar dock att arbetsgivaren, skolan, har en skyldighet att utreda olycksfall och allvarliga tillbud och vidta de åtgärder som behövs för att förebygga att händelsen inte upprepas. Arbetsmiljöverket utgår i från att skyddsombud får tillfälle att delta i utredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om