Daniella Baptista: "Skönhet för mig är att må bra"

Passionen för hudvård väcktes när hon själv hade hudproblem som tonåring. Idag är Daniella Baptista hudterapeut och driver kliniken Spa of Sweden i Luleå. I Snacka om affärer berättar hon om när hon som 21-åring köpte företaget – dessutom avslöjar hon sina framtidsplaner.

Företagande 5 november 2020 08:38

Det senaste avsnittet av podden Snacka om Affärer gästas av Daniella Baptista, ägare av Spa of Sweden. Hon fick själv upp ögonen för hudvård när hon som tonåring kämpade med sin acne.

– Jag insåg att hudvård var en väldigt bra och effektiv lösning, så länge man går till en dedikerad hudterapeut som kan guida en rätt. 

Hon utbildade sig till hudterapeut och lämnade så småningom Stockholm för kärleken i Norrbotten. Hon fick jobb på Spa of Sweden i Luleå – det företag hon sedan som 21-åring bestämde sig för att köpa.

– När ägaren sa att de skulle sälja fick jag en klump i magen. Det här är min lilla bebis, det här vill inte jag ska försvinna. För det är väldigt vanligt, att någon köper och stänger ner i den här branschen, dels för att få bort konkurrenter eller för att köpa upp mejladresser eller liknande. Så jag var kaxig och tänkte att det här kan jag göra själv, säger Daniella Baptista.

I podden berättar hon om framtidsplanerna för företaget, om skönhetsbranschen och om fördomar hon möter.

– Man blir per automatik satt i en box, där man bara förväntas bry sig om utseende. Jag är den personen på jorden som kanske bryr mig minst om utseende. Jag tycker det är jätteviktigt för mig personligen att ha en fin hy. Men skönhet för mig är när någon är självsäker och mår bra.

Avsnittet finns där poddar finns, bland annat här: Snacka om affärer - Daniella Baptista

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Snacka om affärer

"Odling är lite KBT för kontrollfreaks"

Norrbottens Affärer
Trädgård
"Odling är lite KBT för kontrollfreaks"

Viktor Boman: "Det har varit en jättehäftig resa"

Norrbottens Affärer
Företagande
Viktor Boman: "Det har varit en jättehäftig resa"
Ämnen du kan följa