Fixar vi det kan hela Norrbotten leva upp

7 oktober 2019 14:48

Seyad Mohsen Hashemi, 20 år, Överkalix:

Nu har jag bott här i tre år och vill verkligen stanna. Det känns som om jag aldrig kommer kunna eller vilja lämna alla snälla människor jag lärt känna här. Det är en blandning av Överkalixbor och sådana som kommit hit från andra länder. Vi åker ut på turer tillsammans, campar, spelar spel, ser fotbollsmatcher och bara umgås.

Jag bor i en egen lägenhet bakom kommunhuset. Just nu studerar jag i Kalix och satsar på att jobba med programmering framöver. Det är ett yrke man kan jobba med på håll, så då kan jag bo kvar här. Men det gäller att söka nya vägar hela tiden, hitta arbeten på distans och jobba sig fram. Fixar vi det kan hela Norrbotten leva upp. Vi behöver få bo här men kanske ha arbeten på annat håll. Vad ska annars folk här uppe försörja sig på?

Sommaren är den härligaste tiden här i Överkalix. Den årstiden med det underbara ljuset och livet i naturen är oslagbar. Och marknaden, motorträffen dit flera från hela Norrbotten kommer och visar sina bilar, ja en massa bra. Man behöver inte åka till andra städer, här finns allt tycker jag. Extra stolt blir jag när jag träffar turister eller folk från andra länder som kommer hit för att uppleva till exempel naturen. Bor man här betalar man ingenting, man går bara rakt ut.

Jag är 20 år nu, så mycket kan hända framöver. Jag hoppas att fler ska upptäcka hur fint det är att bo här högt upp i landet. Det är lugnt, skönt och folk är mer avslappnade än på många andra ställen i Sverige. Det kanske inte passar alla, men det passar mig. Och det är skönt att veta.

Berättat för: Viktoria Berglund

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Berättat för: Viktoria Berglund

Ämnen du kan följa