Eftertraktade istider fördelade

Föreningarna i Kiruna har kommit överens med kommunen om istider. Nytt för i år är att juniorlagens truppstorlek påverkar rätten till träningstider.

19 augusti 2019 21:04

Istiderna på Lombia och Matojärvi är eftertraktade men nu har samtliga parter kommit överens om fördelningen.

– Det har gått jättebra, vi var överens redan under möte nummer två med en liten justering, och alla var jättenöjda. Klockan har bara de timmar den har men alla föreningar har varit tillmötesgående åt alla håll, säger Anders Burman, ansvarig över kommunala idrottsanläggningar i Kiruna kommun.

På Lombia ska konståkningen samt A-lagsverksamheten för Kiruna IF och Kiruna AIF i division I samt juniorverksamhet i båda föreningarna och Kiruna City som spelar i division II. I år har även antalet spelare i juniorlagen villkorats i rätten till istider.

– Överenskommelse är att man ska vara upp femton plus två registrerade spelare för att få bedriva träningsverksamhet och som det ser ut nu fyller alla lag sin kvot. Vi ska även göra en ny uppföljning i september för att se hur trupperna ser ut. Uppnår man inte kvoten måste man lämna ifrån sig sin tid, säger Burman om föreningarnas deal.

Nytt för i år är att de yngsta barnen som inte deltar i seriespel, E-ungdomarna, flyttas från Lombia till Matojärvi. Verksamheten bedrivs av både Kiruna IF och Kiruna AIF som har fått en timma istid vardera i veckan.

– Vi måste få ihop det på Lombia. Inget av ungdomslagen ska däremot ha fått färre träningstider än föregående säsong, säger Anders Burman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrika Huhtaniska