Efter konkursen: Kommunen tar över bygget

Bodens kommun kommer att fullfölja det avbrutna bygget av bland annat fullmäktigesalens tak med egna resurser. ”Vi har upphandlade ramavtal med byggföretag och annan expertis som krävs”, säger fastighetschefen Conny Bergvall.

23 maj 2017 18:14

Bodens kommun kommer att träffa konkursförvaltaren den här veckan. NSD har tidigare skrivit om den upphandlade entreprenaden på 3,6 miljoner med Bergenudds Bygg. 11 maj gick företaget i konkurs och allt byggarbete på fullmäktigesalen stoppades. Ett fyrtiotal anställda berörs. För tak- och fasadbygget som gjordes på grund av en vattenskada har byggföretaget även anlitat underentreprenörer. Konkursförvaltaren meddelade några dagar efter konkursen att han måste prioritera andra byggen före kommunens.

Fastighetschefen Conny Bergvall säger åt NSD redan i dag att kommunen ska avsluta bygget själva. Bodens kommun kan lösa byggfrågan och det arbete som återstår genom att man i dag redan har upphandlade ramavtal med olika entreprenörer.

–Vi tar in de företag som behövs och gör klart bygget.Vad det kommer att kosta extra för kommunen vet jag inte förrän om en vecka. Det finns också en bankgaranti som är kopplat till själva byggentreprenaden som vi också ska reda ut med konkursförvaltaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lena Leffler

Ämnen du kan följa