Edda Magnason leder Jazzkatten

Edda Magnason leder årets upplaga av prisgalan Jazzkatten i Sveriges Radio P2.

3 september 2019 06:00

Edda Magnason har bland annat medverkat som solist på tre turnéer med Norrbotten Big Band och gjort ett prisbelönt porträtt av Monica Zetterlund i filmen ”Monica Z”. Hon har gjort sig känd som en gränsöverskridande artist.

– Det är en stor ära för mig att vara programledare för P2 Jazzkatten. Jag har varit en stor ”jazz lover” hela livet. Och svensk jazz inte minst, kanske den vidaste genren av alla tillsammans med popen. Det ryms så otroligt många olika sounds inom begreppet att jag undrar om det inte är själva friheten i utförandet som betecknar genren, säger hon i ett pressmeddelande.

– Det är med stor entusiasm som jag ska få lotsa publiken på plats och lyssnarna genom nya och etablerade ljudrymder på Fasching i oktober.

Under kvällen uppträder sångerskan Isabella Lundgren, gitarristen Erik Söderlind, progressiva brassbandet Apocalyptic Brass Collective och tidigare Jazzkattenvinnarna We Float.

Jazzkatten är Sveriges Radios årliga hyllning till svensk jazz. Priser delas ut i kategorierna Årets musiker, Årets nykomling, Årets kompositör, Årets grupp och Guldkatten – ett specialpris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser. Fram till den 25 augusti har publiken kunnat lämna förslag på vilka som ska nomineras i dessa fem kategorier på P2 Jazzkattens hemsida.

Jazzkatten direktsänds från Fasching i Stockholm 15 oktober. De nominerade presenteras den 17 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Birgitta Östling