Dundretaffären: "Har stora förhoppningar"

På skidgymnasiet i Gällivare råder försiktig optimism efter avslöjandet att kommunen kan ta över Dundret.

12 juni 2018 14:02

– Jag har inte så stor kunskap om det här, men vi har stora förhoppningar. Oavsett vem som driver Dundret så vill man ju att det ska bli så bra som möjligt, säger längdtränaren Lisbet Larsson.

Skidgymnasiet och föreningen Gällivare SK alpina är beroende av att anläggningen drivs på ett bra sätt.

– Ser man på hur det fungerat det här året så är vi inte nöjda. Vi kunde börja använda backen först vecka 51 vilket innebar att vi tappat många ungdomar. Våra åkare fick åka till Kiruna och Kåbdalis tre, fyra gånger i veckan för att träna innan det löste sig. Samt att vi tvingats avbryta säsongen tidigt också, säger Lisbet Larsson.

Läs mer: Kommunen kan ta över Dundret

Strulet med Dundret har inneburit att GSK alpina inte kunnat arrangera tävlingar de senaste åren, och därmed gått miste om intäkter.

– Man måste i god tid veta vilka förutsättningar som gäller för att kunna ansöka om tävlingar. På det sättet har det känts osäkert som det varit och det skulle kännas tryggare om kommunen tog över. Dundret är Gällivares stjärna, det finns en sådan otrolig potential och Dundret betyder så otroligt mycket. Inte minst för familjer som ska bestämma sig för var man ska bo. I min familj har vi själv de tankarna, säger Lisbet Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonny Vikström