Muskelbilar, klassiker – och raggare. Men även kända bandnamn som The Boppers och Svenne Rubins. Evenemanget Övertorneå cruising genomfördes för 12:e gången i helgen, och motorklubben Boozepacks "general" David Uusitalo är nöjd.

– Det gick bra. Det blev publikrekord igen med över 200 bilar från Sverige, Finland och Norge. Det var mycket norrmän i år och det var kul att se, säger han.

Festhelgen tycks sett till antalet betalande på kvällen ha växt om marknadsdansen som sommaren stora festhelg i Övertorneå, även om de säkert lockar lite olika publik.

Artikelbild

| Klassiska The Boppers spelade på Övertorneå cruising.

David Uusitalo uppskattar att de fick "kring 2 000" besökare på bilutställningen och cruisingen, och drygt hälften så mycket på kvällen. Då stod kända banden The Boppers och Svenne Rubins på scenen, liksom det lite mindre kända Texas oil.

– Det är lite Hurriganes-liknande musik, men man hör vad han sjunger. De är riktigt seriösa och bra, säger David Uusitalo.

– Banden var svinnöjda också och tyckte det var riktigt bra arrangerat, fortsätter han.

Tusen personer, även det publikrekord, som betalade 200 kronor i inträde på kvällen låter som ett bra tillskott i klubbkassan.

Artikelbild

| Svenne Rubins var också där.

– Jo, men det är mycket omkostnader också med alla band och så. Allt kostar ju, säger Uusitalo.

Hur tänker ni om nästa år?

– Nog kommer det att bli av. Framåt hösten börjar motivationen komma tillbaka, men nu blir det vila.