Det pågår en mörkläggning i media

18 april 2018 06:00

Och på vems order kan man fråga sig, är det på order av regeringen eller försvarsmakten.

Varför tror jag nu det? Kanske ni frågar er. Vi har just nu i detta ögonblick över 300 svenska soldater i sina bästa år under FN flagg i Mali. Det är klassat som världens farligaste plats att vistas på både som civil och soldat. Deras gruppering angreps med självmordsbombare, raketbeskjutning och gevärseld i lördags, tidigare har ett svensk FN fordon sprängts sönder av en vägbomb.

De här ungdomarna som för närvarande riskerar liv och lem i en hopplös mission i Afrika är inte där av frivilliga skäl. De är där under tvång, för går de inte med på utlandstjänstgöring blir de avskedade på stående fot och har inte mer att hämta i försvarsmakten!

Varför är press, radio och TV både döva och stumma?

Handlar de på order från högre ort, så att inte vi föräldrar ens skall ifrågasätta varför vi från Sverige skall skicka våra barn och anhöriga till ett inbördeskrig vi inte har att göra med. Hitintills har ingen svensk ungdom behövt komma hem i en ”Body-bag”, men andra nationer under FN:s flagg har fått ta emot över 270 döda anhöriga från krigets Mali.

Men det är hela mediavärlden både döva och stumma inför. Däremot slukas spaltkilometrar i pressen om USA:s president Donald Trump och hans eventuella sexliv, som är fullständigt irrelevant när vi trots allt har vår egen svenska ungdom, som riskerar liv och lem i ett krig vi banne mig inte har något att göra med!

Jag har varit yrkesbefäl i 33 år av mitt liv, jag vet av egen erfarenhet hur försvaret ”mörkat” andra händelser både i Sverige och utomlands. Min fråga nu är! –Är svenska presskåren påverkad att inte ens skriva notiser från Mali, eller är ni för byxis för att våga åka dit och bilda er en uppfattning. Tur att det finns andra medier från andra länder som inte räds att berätta om hur det verkligen är!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!