Demokrati, vet SD i Boden vad det är?

5 december 2018 06:00

Bernt Drugge, SD i Boden, skrev en insändare i måndags där han berättade hur besviken han är på att ”andra partier säger att SD inte ska ha något inflytande”.

Jag förstår att Drugge är besviken, för Socialdemokraterna i Boden stänger samarbetet med SD. Dessutom backade SD med 2,1 procent i valet just i Boden.

Men trots att SD har suttit i drygt åtta år nu i riksdag, kommuner och landsting, verkar inte SD ha lärt sig hur det fungerar i en demokrati. Ni har visst inflytande, på exakt samma vis som alla andra. SD deltar på samma villkor som alla andra, till exempel när talmannen har sina gruppledarträffar, då talmannen tar emot partiledarna så kallas SD in som nr 3, när riksdagens utskott och riksdagsstyrelsen deltar då deltar även SD. Ni sitter och röstar och trycker på era knappar exakt på samma villkor som alla andra.

Att det finns partier som inte vill samarbeta med er är helt naturligt. SD är ett ”parti” vars ledning har värderingar som starkt står i strid med de flesta andra medborgares. Det gäller muslimhat och antisemitism, fobi mot mörkhyade, fingerpekande mot utrikesfödda, abort motstånd, klimatförnekare... populism.

Ni har en vilja att kringskära vuxna människors liv genom att sätta upp regler för hur de ska klä sig, prata och leva och fogas in e en ”svenskhetsmall” Bernt Drugge vice ordförande i SD/Boden säger i sin insändare citat ”vi är inne på tredje månaden efter valet och det enda de andra partierna förklarat är att drygt en miljon väljare inte är lika mycket värda” ? Men ni i SD visar ni att vi andra cirka 83 procent är lika mycket värda. Du menar väl inte att majoriteten av Sveriges befolkning ska gå i SD:s ledband?

Du undrar om det är demokrati när andra partier inte vill samarbeta med ett parti som är grundat av SS-soldater från Hitlertiden och fortfarande 2018 i praktiken driver samma politik i akt och mening att bedriva nazistisk politik. Det Bernt Drugge - DET är demokrati. Demokrati är ett grekiskt ord som betyder folkstyre/folkmakt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Vivianne Forsman Övre Svartlå