Misstänkt mordrand i gruppbostad

En lägenhet började brinna i en gruppbostad utanför Boden under natten mot söndagen. En person är nu misstänkt för grov mordbrand.-·Ingen skadades av de boende. Däremot andades en anställd in rök när hon försökte släckta. Hon är kvar på sjukhuset, säger enhetschefen Marianne Eriksson-Westin.

Foto:

BREDÅKER Uppdaterad2013-09-15 01:40

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Norra Bredåker utanför Boden klockan 00.14 på lördagsnatten.
-·Jag var inte här men personalen säger att det slog upp lågor ganska friskt inne i lägenheten. Som jag förstått hade dörren varit öppen när branden upptäcktes.
–·En anställd rusade in och försökte släcka och ådrog sig då rökskador, säger enhetschefen Marianne Eriksson-Westin.
Fick rökskador

Vid branden utlöstes ett automatlarm vilket gjorde att alla boende kom ut snabbt och ingen kom till skada.
-Vi har också ett automatlarm på boendet som slår igång samtidigt för den personal som hade sovjour i en byggnad 100 meter från boendet.  Så när det händer något rycker vi ut snabbt. Vilket även skedde denna gång,  säger Marianne Eriksson-Westin.
Den anställde fördes för sina rökskador i ambulans till sjukhuset i Sunderbyn där hon fortfarande ligger kvar enligt enhetschefen.

Förkolnade rester

Lägenhetsbranden kunde också släckas utan spridning till övriga lägenheter.
Kvinnan som bor i  den brandhärjade lägenheten som ligger en våning upp i gruppboendet var inte hemma när branden startade.
Vad som orsakat branden är ännu oklart. Utanför byggnaden ligger rester av ett brunnet tygstycke som kastats ut på gården. Intill ligger en hög med förkolnade rester.  Lägenheten är i dag avspärrad av polisen.

En gripen

En person greps senare under natten och är misstänkt för grov mordbrand. 
Personen misstänks enligt polisen för att ha tänt eld på något i vardagsrummet.

–·Det är givetvis en personlig tragedi för den drabbade när det händer en sådan här sak.  De boende blir stressade av situationen. Personalen kommer nog att ha några oroliga nätter framför sig innan de boende kommit till ro efter branden, säger enhetschefen Marianne Eriksson-Westin.
Anhållen

Boendet Bredåkra har i dag sex boende på hemmet som tidigare var privat företag men övergick i kommunalregi vid årets början. Ägare av byggnaden är Öhrvalls Bygg.

Enligt förundersökningsledaren Kjell Persson så kommer polisens tekniker att göra en brandteknisk undersökning på måndag av lägenheten.

- Den misstänkte är nu anhållen, säger Kjell Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om