Viltprofilen Svante Renbergs sista kontrakt

Viltprofilen Svante Renberg, som grundade Svantes Vilt & Bär, har gått bort. "Det är en tomhet", säger sonen Andreas Renberg, VD och delägare i företaget.

Harads lokala viltprofil, Svante Renberg, har hastigt gått bort.

Harads lokala viltprofil, Svante Renberg, har hastigt gått bort.

Foto: Norr Media

Bodens kommun2020-01-31 09:59

Bodens kommun har precis tecknat ett två-årigt avtal med Svantes Vilt & Bär i Harads för leverans av lokalt älg- och renkött till alla förskolor, skolor och kunder inom äldreomsorgen.

– Vi är glada och stolta att vi får leverera till kommunen, säger Andreas Renberg.

Hans pappa Svante Renberg, företagets grundare, gick hastigt bort för ett par veckor sedan, kort efter att avtalet var färdigställt.

– Han var stolt över att vi fick det här avtalet och att det gått bra för oss. Det här är hans livsverk och han har varit väldigt noggrann med att vi ska ha hög kvalitet på våra produkter. Det är ju tack vare honom som företaget finns, säger Andreas Renberg.

Men vilt är inte jättebilligt. Därför tycker Andreas Renberg att det är roligt att kommunen ser värdet i att betala lite mer.

– Jag tror att både elever och de som bor på äldreboende är nöjda. Vi har i alla fall fått den responsen. 

Svante Renberg var företagets huvudägare hela livet.

– Det var hans bolag från början, sedan har han delat ut aktier, säger Andreas Renberg.

Själv har han jobbat 15 år i företaget och har varit  VD en längre tid. Svante Renberg hade färre arbetsuppgifter på slutet, men han skötte om en viss del, bland annat inköp på ren och älg.

– Det måste fungera i framtiden också om bolaget ska fungera. Han lämnar efter sig ett stort tomrum, som vi ska försöka fylla. Vi kommer jobba i hans anda och har varit med länge, så vi kan branschen bra. Det är viktigt nu.

Karta: Svantes Vilt & Bär
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!