Polisen vill ha hjälp av allmänheten

Är Francis, 15, inte anträffad framåt morgontimmarna på fredag kommer polisen att utöka insatsen med ännu mer resurser än den hittills använt.

Lars Öberg leder sökinsatsen efter Francis, 15.

Lars Öberg leder sökinsatsen efter Francis, 15.

Foto: HERMAN ÖBERG

Bodens kommun2019-09-26 18:41

Francis är cirka 180 cm lång, har mörkt hår och hade, enligt polisen, vid försvinnandet troligen en svart huvtröja, mörkblåa mjukisbyxor med vita sträck längs yttersidan av benen och beige skor av märket Björn Borg.

Regionledningscentralen ledde insatsen på distans från Umeå, men lämnade över ledarskapet till lokalområdet under torsdagen. 

Francis försvann från en adress i centrala Boden på onsdag kväll. 

– Vi kommer att fortsatt leta efter honom. Vi letar med alla tillgängliga resurser vi har i Norrbotten. Nu är det en tid vi kan fortsätta söka med full styrka. Sedan blir det en begränsning då vi inte kan använda alla våra verktyg under dygnets mörka timmar, sa Lars Öberg, räddningsledare, sent på torsdag eftermiddag. 

Vad använder ni för verktyg? 

– Både inre och yttre spaning. Vi försöker spåra honom digitalt och med hjälp av hundförare och vanliga poliser. Vi följer också upp tips, svarade Lars Öberg.

När Francis var försvunnen i Haparanda fick polisen bra hjälp av allmänheten. 

– Vi hoppas även den här gången att människor ska rapportera in sina iakttagelser. Vi är tacksamma om vi får in uppgifter som kan bringa klarhet var han är. 

Polisen använde sig under torsdagen inte av helikopter eller hemvärnet, som hjälpte till i sökinsatsen efter Francis på tisdagen.

– Dem avvaktar vi med. Vi kommer fortsätta söka hela natten, men om han inte är anträffad framåt morgontimmarna kommer vi att utöka insatsen med ännu mer resurser än vi använder just nu, sa Lars Öberg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!