Person död i Boden - fyra anhållna för mord

Under onsdagskvällen avled en person i Boden under oklara omständigheter. Fyra personer har anhållits skäligen misstänkta för mord. "Vi kan inte släppa fler uppgifter på grund av förundersökningssekretessen", säger kammaråklagaren Åsa Valter.

Under onsdagskvällen avled en person i Boden under oklara omständigheter.

Under onsdagskvällen avled en person i Boden under oklara omständigheter.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2020-01-02 12:16

Enligt polisens uppgifter fick man kännedom om dödsfallet vid 19-tiden på onsdagskvällen. På vilket sätt vill polisen inte säga. Inte heller om de fyra personer som nu anhållits som skäligen misstänkta var tillsammans med den avlidne då dödsfallet inträffat.

I natt gjordes en kriminalteknisk undersökning av en villafastighet med en folkbokförd boende på Bodsvedjan, ett villaområde utanför Bodens centrum. Om det är den personen som bragts om livet vill inte polisen gå in på grund av förundersökningssekretess.

– Det stämmer att det finns en avliden person det är allt jag kommer att säga.  Även att det finns oklarheter i samband med dödsfallet, säger kammaråklagare Åsa Valter.

Fastigheten är också avspärrad.  Det var kammaråklagare som beslöt att anhålla fyra personer för misstanke om mord. Det är P-A Heikkilä som är chef för grova brott som är inkopplad på polisutredningen. Under onsdagsnatten gjordes även en kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen vid den aktuella adressen.

– Just nu pågår förhör av de anhållna personerna. Det kommer också att göras en obduktion av den döde. Efter den vet vi mer om själva dödsorsaken. Vi kommer efterhand släppa mer information, säger P-A Heikkilä.

Den 19 december inträffade ett mord i Boden. En 19-åring knivdödades under en misshandel utförd av flera personer.Två personer sitter häktade för det grova brottet. Polisen har sedan tidigare sagt att man söker fler gärningsmän.

Har det mordet något samband med senaste mordet i Boden?

– Av det som framgått av utredningen i nuläget så ser vi inget samband, säger kammaråklagare Åsa Valter.
Under torsdagen fortsatte polisen att hålla förhör med de anhållna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!