Ny utvecklingschef för biogasen

Urban Jansson har anställts för att hålla i biogasutvecklingen och samordningen genom ett nytt samverkansavtal mellan Bodens och Luleås kommuner." Målet är att optimera befintliga anläggningar", säger Jansson.

Urban Jansson, Boden, har fått en ny tjänst.

Urban Jansson, Boden, har fått en ny tjänst.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2019-11-23 09:43

Hans nya tjänst blir som utvecklingsingenjör. Urban Jansson har jobbat sista fem åren åt Nordic Gas men innan dess varit chef på Bodens biogasanläggning.

– Jag har också varit med och byggt Luleås nuvarande biogasanläggning genom min gamla arbetsgivare. Så jag är välbekant med hur båda anläggningarna fungerar utan och innan vilket är en fördel, säger Jansson.

I sin chefsroll ska han vara projektledare för projekt inom biogas, sköta omvärldsbevakningen mot nya tekniker men även söka bidrag inom biogasområdet.

– Målet är väl också att optimera befintliga biogasanläggningar och se möjligheten till en utökad samverkan vilket är jättebra när vi har två bra anläggningar.

– Jag ska se hur man kan samordna varandras resurser om du har driftsstopp eller driftstörning och se till att transporterna flyter på. Bland annat hur logistiken fungerar lokalt. I Luleå transporterades det dagligen gastransporter mellan Uddebo och LLT. Mitt jobb är väl att effektivisera den biten.

Du får mycket jobb framför dig?

– Ja, jag kommer att ha fullt upp men det ska bli intressant.

Urban Jansson som varit privat anställd har nu två kommunala arbetsgivare. Han tillträder tjänsten efter årsskiftet.

– Jag har haft ett jättebra arbete hos Nordic Gas men jobbet har inneburit mycket resande med över 200 dagar per år. Jag bor i Boden så det känns skönt att vara på hemmaplan igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!