Nu får alla parkera på hela p-platsen

En seger. Bodensaren Bengt Engström har fått bort skylten förhyrda platser och istället sitter en skylt med fyra timmars parkering på stora parkeringen efter Hellgrensgatan. "Jag tycker fler borde reagera när man ser möjligheter till förbättringar" säger han.

Bengt Engström har stridit för bättre parkeringsvillkor på den gamla tomten i centrum. Nu blir det lite bättre.

Bengt Engström har stridit för bättre parkeringsvillkor på den gamla tomten i centrum. Nu blir det lite bättre.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2019-12-04 09:59

Bodens kommun stora fortfarande obebyggda rivningstomt granne med Kvarnängen fungerar i dag som en bilparkering för kommunanställda och besökare. Bengt Engström som bor på Hellgrensgatan 11, har sett att den stora parkeringen inte utnyttjas till sitt fulla kapacitet. Det är p-bolaget Qpark som sköter bevakningen.

Norrbottens Media skrev i somras om att skyltningen borde förändras och att man också borde plocka bort en inaktuell gammal skylt med förhyrda platser. Inget hände enligt  Bengt Engström som då skrev ihop ett eget medborgarförslag om samma sak som var uppe i kommunfullmäktige den 18 november. Fullmäktiges beslut blev att skicka medborgarförslaget  till fastighetsförvaltningen för beredning och åtgärd. I fredags var Q-park till parkeringen och bytte skylt.

– Nu finns en skylt med fyra timmars fri parkering med p-skiva oavsett vilket tid på dygnet som du ställer dig där, säger Bengt Engström.

 Han tycker det är bra att det sent om sider kom till stånd en förändring och bättre skyltning. Även om han kanske inte nådda ändå fram om fri parkering dygnet runt.

– Ser jag något som är tokigt så brukar jag protestera. Kommunen kan inte hålla koll på allting själv. Jag uppmanar därför alla andra kommunmedborgare att engagera sig om man ser något som behöver åtgärdas, säger Bengt Engström.s

Så här såg det ut i somras när Bengt Engström ringde media om parkeringstomtens skyltning.
Så här såg det ut i somras när Bengt Engström ringde media om parkeringstomtens skyltning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!