Man åtalas för flertalet brott

En 27-årig man åtalas för elva olika brott som han enligt åklagaren ska ha begått i Boden och Luleå.

Bodens kommun 19 november 2019 21:45

Mannen har varit frihetsberövad i ett par omgångar, men är det inte nu enligt stämningsansökan. Kammaråklagare Henrik Wallin har stämt mannen och ansökan innehåller elva olika åtalspunkter. Brotten han åtalas för ska han ha begått i fjol och i år. 

Enligt åklagaren har han gjort sig skyldig till ringa vapenbrott då han har innehaft ett tårgasvapen i kaliber nio. Mannen förnekar brott, men åklagare stöder sig på övrig bevisning.

Vid ett tillfälle under hösten 2018 blev han stoppad på 97:an. Han har erkänt att han då hade använt amfetamin, alprazolam och metamfetamin, som är narkotika. Så förutom för rattfylleri och ringa narkotikabrott så åtalas han för grov olovlig körning. Att brottet klassas som grovt beror på att han tidigare dömts för det. Han erkänner. 

Vid ytterligare ett tillfälle samma höst ska mannen ha gjort sig skyldig samma sak igen, vilket han erkänner. Han har då olovligen kört en personbil i Luleå efter att ha använt amfetamin.

Han åtalas också för olaga hot för att han ska ha hotat att skada en annan person per telefon och via sms. Han erkänner. 

Åklagaren stämmer honom även för skadegörelse då mannen, vilket han erkänner, ska ha slitit lös en plastbit i en dörr på en polisbil. Att laga tjänstebilen kostade drygt 11 000 kronor. 

I samband med en transport av den då frihetsberövade 27-åringen i somras ska han, enligt stämningsansökan, ha gjort sig skyldig till våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Han ska ha hotat en av polismännen. Han förnekar brott. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa