Jordbruksverket prioriterar projekt i Harads

Jordbruksverket prioriterar Bodens kommuns projektansökan att göra Harads och Lule älvdal till en hållbar destination för high-end gäster.

Britta Jonsson Lindvall är projektledare för projektet som ska  göra Harads och Lule älvdal till en hållbar destination för high-end gäster. Det är gäster som är beredda att betala mer för sina turistresor.

Britta Jonsson Lindvall är projektledare för projektet som ska göra Harads och Lule älvdal till en hållbar destination för high-end gäster. Det är gäster som är beredda att betala mer för sina turistresor.

Foto: Pär Bäckström

Bodens kommun2020-01-17 16:50

High-end kallas de gäster som är ute efter det lite mer exklusiva. De söker sig till ställen som Treehotel och Arctic Bath. Vi har tidigare berättat om detta två-åriga projekt.

Britta Jonsson Lindvall är projektledare. Syftet med det är att tillsammans med andra utveckla turistnäringen efter Luleå älvdal. 

Jordbruksverket har ännu inte fattat det formella beslutet, men har meddelat kommunen att projektet är prioriterat. Därför ligger kommunen i startgroparna för att påbörja det tillsammans med åtta samarbetspartners, bland annat Boden Turism och EDEK.

– Vi ser fram emot beslutet och är redo att köra igång redan i februari. Vi längtar efter att komma igång med projektet för att stärka vår besöksnäring och vår landsbygd ytterligare, säger Claes Nordmark (S), kommunalråd. 

Britta Jonsson Lindvall  tycker att det ska bli spännande och inspirerande att få vara med och bidra till den fortsatta utveckling längs  älvdalen.

– Det ger också en kraft att kommunen visar att man tror på besöksnäringen, på landsbygden och på de lokala entreprenörerna.

Syftet är att utveckla samverkan mellan high-end anläggningar i området och  profilera destinationen som ett hållbart alternativ. Målsättingen är att hitta lösningar på hur gästernas resande klimatkompenseras,  skapa klimatsmarta lösningar hos anläggningarna och att utveckla nya produkter inte minst inom kulturturismen.

– Det här ligger helt i linje med våra ambitioner för lokal tillväxt, säger Claes Nordmark.

Karta: Harads
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!