Hungrig tjuv gjorde inbrott: "Jättesorgligt"

Natten till torsdagen utsattes Frasses i Boden för inbrott. En tjuv krossade ett fönster och tog sig in. Han var hungrig och hade börjat äta mat när polispatrullen kom och grep honom. "Det är sorgligt", säger ägaren.

"Det är en person som har krossat rutan till restaurangen, krypit in och tyckt att han var lite hungrig. Han hade börjat plocka fram mat och hade börjat  äta", säger Kicki Holmström, ägare av Frasses i Boden.

"Det är en person som har krossat rutan till restaurangen, krypit in och tyckt att han var lite hungrig. Han hade börjat plocka fram mat och hade börjat äta", säger Kicki Holmström, ägare av Frasses i Boden.

Foto: LENA TEGSTRÖM

Bodens kommun2020-01-30 13:12

Klockan 2.38 natten till torsdagen fick polisen larm om pågående inbrott på Frasses i Boden. Två minuter senare, 02.40, anlände första patrullen till restaurangen. Inbrottstjuven visade sig vara en man i 60–årsåldern, som är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi har haft besök. Det är en som har krossat rutan till restaurangen, krupit in och tyckt att han var lite hungrig. Han hade börjat plocka fram mat och hade börjat äta. Det är sorgligt, jättesorgligt att han inte har kunnat äta, säger Kicki Holmström, ägare av Frasses i Boden.

Hon har larm och övervakningssystem som gjorde att vaktbolaget och polisen snabbt var på plats. 

– Jag är så tacksam för det, att de hade möjlighet att hjälpa oss den här gången.

För så är det inte alltid, enligt Kicki Holmström.

– Det handlar inte om dem som arbetar på fältet, utan polisen har för lite resurser. 

Gärningsmannen ställde till med en hel del skada.

– I och med att det är ett entréfönster som han har krossat så har var det glassplitter överallt i hela restaurangen. Vi har fått kasta allt pappersmaterial vi hade framme, mat, olja, allt, rubb och stubb, säger Kicki Holmström och berättar att de varit på plats sedan halv fyra på natten och städat allt. 

Hon blev chockad när larmet kom, men säger samtidigt att hon har jobbat på Frasses i 30 år så det är inte första rutan som slagits sönder. Men även om Kicki Holmström varit med ett tag så blir hon mycket ledsen när något sådant här händer och hennes rörelse utsätts för brott. Det är ju hennes levebröd.

– Det är inte vad vi vill och absolut inte den här årstiden. Nu hade vi ju tur att det inte var 30 minusgrader. Hade det varit det så hade det varit väldigt svårt för oss att kunna vara så här snabb med att kunna öppna. 

Hon öppnade restaurangen under torsdagen om än något försenat. 

– Vi har varit här hela morgonen ett stort gäng, säger Kicki Holmström

Hon är försäkrad, men uppger att självrisken är väldigt hög. Exakt hur hög kan hon inte säga utan att ha kontrollerat. Dessutom får hon merkostnader för den extrapersonal hon var tvungen att kalla in.

Vad kostar en sådan här händelse dig som företagare?

– Det vet jag inte i dagsläget. Det är siffror som jag inte vill ha. Antagligen blir det så att jag inte får ut ersättning för allt, tyvärr. 

"Det är sorgligt, jättesorgligt att han inte har kunnat äta", säger Kicki Holmström, ägare av Frasses i Boden.
"Det är sorgligt, jättesorgligt att han inte har kunnat äta", säger Kicki Holmström, ägare av Frasses i Boden.
Karta: Frasses Boden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!