Hon väljer att avgå som gruppledare

Maria von Schantz avgår som gruppledare för Moderaterna i Boden. Skälet är att det privata företaget Amhigo som hon är deltidsanställd på befinner sig i en kraftig expansionsfas.

Maria von Schantz hoppar av jobbet som gruppledare för Moderaterna.

Maria von Schantz hoppar av jobbet som gruppledare för Moderaterna.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2019-09-30 11:35

Det är moderaterna själv som skriver i ett pressmeddelande att von Schantz i början av september informerade Bodenmoderaterna att hon beslutat lämna rollen som gruppledare för partiet i Bodens kommunfullmäktige. Hon informerade hela fullmäktigegruppen vid partiets gruppmöte den 24 september. Enligt gruppledaren var det svårt att förutse att hennes arbetsgivare skulle befinna sig i en kraftig expansionsfas när hon tillträdde som gruppledare.

– Jag vill vara med på tåget. Då går det inte att vara gruppledare samtidigt, säger Maria von Schantz.

Hans B Nilsson, partiets ordförande i Boden tycker att Maria varit en både erfaren och kunnig politiker som varit till stor nytta för moderaterna.

– Samtidigt respekterar vi förståss hennes val, säger Nilsson.'

Om Maria von Schantz lämnar alla sina politiska uppdrag kan hon inte svara på i nuläget. Bodenmoderaterna har tillsatt en valberedning som har till uppgift att föreslå Maria von Schantz efterträdare. Moderaternas gruppledare jobbar på omskrivna Amhigo där den försvunna men numera återfunna Francis varit familjehemsplacerad.

– Det stämmer att jag jobbar där. Tiden räcker inte till för två stora uppdrag. Jag väljer. Det är ingen dramatik kring det här. Det är ett val som jag gjort och som jag funderat över en längre tid, säger Maria von Schantz.

Partiet har inte påverkat dig att lämna ditt gruppledarjobb?

– Nej, varför skulle partiet ha gjort det. Det är mitt eget val, säger Maria von Schantz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!