Gemensam satsning på företagsklimatet

Som en av nio kommuner i landet har Bodens kommun valts ut att i år medverka i Svenskt Näringslivs nationella utvecklingsprogram.

Kommunalrådet Claes Nordmark (S) tycker det är jättekul att kommunens långsiktiga arbete  tillsammans med det lokala näringslivet  har uppmärksammats nationellt.

Kommunalrådet Claes Nordmark (S) tycker det är jättekul att kommunens långsiktiga arbete tillsammans med det lokala näringslivet har uppmärksammats nationellt.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Bodens kommun2020-01-27 19:37

Kommunalrådet Claes Nordmark (S) tycker det är jättekul att kommunens långsiktiga arbete  tillsammans med det lokala näringslivet har uppmärksammats nationellt.  

– Här erbjuds vi möjligheten av Svenskt Näringsliv att bli ännu bättre och den chansen ska vi givetvis ta.

Han försummar inte chansen att nämna att Bodens kommun förra året fick en toppplacering i rankingen av företagsklimatet i Norrbotten. Nu tar kommunen nästa steg i det arbetet.

Utvecklingsprogrammets primära syfte är att ytterligare förbättra det lokala företagsklimatet genom att utveckla kommunens arbete kring ledarskap, kommunikation, digitalisering och serviceinriktad myndighetsutövning. 

Det inleds under våren och innehåller fyra träffar under året där kommunerna själva till viss del har möjlighet att styra workshopparnas inriktning och utveckling. Både politiker och tjänstmän kommer att vara med.

– Vår medverkan i utvecklingsprogrammet kommer ge ett nyttigt utbyte med andra framgångsrika kommuner. Vi kommer också givetvis ta del av Svenskt Näringsliv spetskompetens, som kommer att stärka oss i arbetet med vårt lokala företagsklimat, säger Mats Berg, kommunchef och näringslivschef.

Björn Lindgren, ansvarig för utvecklingsprogrammet på Svenskt Näringsliv, hoppas de ska kunna inspirera och stödja kommunerna i deras arbete att stärka företagsklimatet.

– Vi är jätteglada för att Bodens kommun vill vara med.

Karta: Bodens kommun stadshus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!