Förslag att höja hyran har dragits tillbaka

Nämnden för kultur, fritid och unga beslutade att föreslå en hyreshöjning för kommunens hallar och planer. Blir det verklighet så säger ordförande i Bodens hockey, Markus Lindström: "Då kan vi lägga ned."

"Går kommunen vidare med det här förslaget kommer inte Boden Hockey kunna existera", slår ordförande Markus Lindström fast.

"Går kommunen vidare med det här förslaget kommer inte Boden Hockey kunna existera", slår ordförande Markus Lindström fast.

Foto: Boden Hockey

Bodens kommun2019-11-28 20:19

Han förklarar att de beräknat vad de nya hyresnivåerna skulle innebära för föreningen. Enligt honom kommer de medföra en fördyring för föreningen på flera hundra tiden kronor i hyreskostnader per år. 

– Förslaget innebär att hyran kan stiga från 75 till 250 kronor i timmen. Om kommunen skulle höja hyran till de här nivåerna, måste vi lägga det på våra medlemsavgifter. Då kommer vi att tappa medlemmar och vi kommer inte att kunna bilda ett A-lag. Då raderas föreningen sakta men säkert, säger Markus Lindström.

Även om föreningen har sponsorintäkter för att finansiera A-lagets verksamhet finansieras laget delvis med de avgifter som föreningen får in via medlemmarna. 

Föreningen hade styrelsemöte på onsdagen. 

– Går kommunen vidare med det här förslaget kommer inte Boden Hockey kunna existera, slår Markus Lindström fast. 

– Oj, det var ganska brutalt, säger kommunalrådet Claes Nordmark (S). 

Nämnden för kultur, fritid och unga föreslår att kommunfullmäktige fastställer deras förslag till nya taxor och avgifter, men först ska det upp i kommunstyrelsen där Claes Nordmark är ordförande. Han uppger att det dock inte kommer tas upp på nästa sammanträde, såsom var tanken. 

– Vi i majoriteten drog tillbaka ärendet för fortsatt beredning. Så det kommer inte att komma upp på kommunfullmäktige i december.

Han vill inte motivera beslutat att dra tillbaka förslaget. 

Karta: Bodens Hockey Förening Bodens HF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!