Den 49 kvadratmeter lilla restaurangen ligger mittemot Daras restaurang och O II huset. . Båda makarna Rönnqvist är delägare av bolaget som driver thairestaurangen.
Nutsara Rönnqvist har tidigare arbetat både på I 19s restaurang och åt Guldfisken och lagat mat.
– Min fru sade redan för några år att hon vill ha ett eget ställe. Jag svarade då att det blir inte förrän jag går i pension som yrkesofficer. Det trodde jag frun glömt när jag fick pension förra sommaren. Så var inte fallet så det var bara att hitta en tomt och börja bygga, säger Anders Rönnqvist.
Han tyckte att den 600 kvadratmeter stora tomten där Kullbergs kiosk tidigare stått var lämplig. Men Bodens kommun var tveksam att hyra ut tomtmarken.
– Istället fick jag andra alternativ uppe vid Röda torget, Lidls tomt eller i Sävast. Men dessa tomterna ville andra ha. Så när jag då bad kommunen fundera en gång till på den gamla kiosktomten gav de med sig, säger Anders Rönnqvist.
När han gick i pension i juni förra året började bygget då alla tillstånd var klara.
– Jag köpte väggelementen och takstolarna men har gjort grundplattan och fasaden själv. Många kamrater har fått hjälpa till. Livsmedelsanläggningen är också besiktad och ventilationen godkänd för två veckor sedan, säger Anders Rönnqvist.
Totalt har husbygget kostat en miljon att uppföra.Inomhus finns det 20 sittplatser och lika många ryms på utomhusverandan.
– Nu väntar jag bara på ett serveringstillstånd och hoppas det blir klart innan sommaren för matgästerna, säger Anders Rönnqvist.
Den som lagar maten är Nutsara Rönnqvist och hennes dotter "Nut".
– Tanken är att kunna servera lunch och middag med flera rätter och ha ett serveringsuppehåll på 2,5 timme mellan måltiderna. Säljer vi totalt 70 portioner per dag går vi runt med våra två anställda, säger Anders Rönnqvist.
När det gäller Coronasmittan så har thairestaurangen valt att vända kantinerna mot köket som en säkerhetsåtgärd.
– Normalt får kunderna ta maten själv när det är buffé men nu serverar vi. Handsprit finns tillgängligt för kunderna och vi desificerar bordsplatserna före och efter serveringen, säger Nutsara Rönnqvist.