Chefen: "Det är jätteviktigt med synpunkter"

Enhetschefen Annethe Sandström beklagar att hon inte får förlänga de extra tjänster som givit de gamla på äldreboendet en guldkant i vardagen.

Nu sparar socialnämnden in de extra tjänster som givit de gamla extra guldkant i vardagen.

Nu sparar socialnämnden in de extra tjänster som givit de gamla extra guldkant i vardagen.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Bodens kommun2019-10-08 22:14

Annethe Sandström förklarar att de har haft ett par olika extra tjänster. 

– Vi skriver anställningsavtal på ett år med möjlighet att förlänga ett år till, men nu fick vi besked från politikerna i Bodens kommun att vi inte får förlänga så möjligheten för Agneta (Drugge reds. anm.) att få ett år till gick inte hur mycket jag än vill.

Hon berättar att de via arbetsmarknadsförvaltningen, Jobbcenter och arbetsförmedlingen har försökt att på något sätt få behålla Agneta Drugge, men det gick inte. Socialnämnden dras med miljonunderskott. 

– Det är ekonomin som styr, säger Annethe Sandström. 

Vad får det för konsekvens?

– Hon har gjort guldkant för våra gamla och har gått runt både på A- och B-sidan. Det som har varit mest värdefullt är att Agneta har kunnat ge de gamla guldkorn hela tiden, svarar Annethe Sandström.

Även hon får beröm av den person som lämnat in sin synpunkt till Bodens kommun. Hon tar delvis åt sig, men lyfter tillbaka mycket av den positiva kritiken till gruppen. 

– Vi har haft ett ordentligt samarbete. Via kommunens synpunkt kan man också få klagomål och synpunkter vad vi behöver göra bättre. Vi har jobbat intensiv en tid att få till rutiner, bättre samarbete och klimat. Vi har gjort ett hårt arbete tillsammans. 

Det arbetet har burit frukt. 

Är det viktigt att ni får in de här synpunkterna?

– Ja,  jätteviktigt och vi ber om synpunkter för att bli ännu bättre. Nu är det extra roligt när vi får beröm istället för klagomål. Det känns som vi får lön för mödan. Det har varit värt att lägga resurser och tid på det. Det är jättekul att det märks skillnad, säger Annethe Sandström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!