Just nu cirkulerar en enkät bland annat på Facebook, där både de som brukar besöka travet och de som aldrig har varit där kan inkomma med åsikter.
– Vi gör också en enkät bland travaktiva och intervjuer med dem, berättar Hanna Weinmar från Sigmar Metodbyrå som utför uppdraget att identifiera behoven hos både besökare och aktiva.
Hon ser Bodentravet som en folkarena med många möjligheter.
– Det som händer idag är att intresset för att spela på trav växer, men man spelar digitalt och det är inte lika många besökare längre. Det vi vill göra är att utveckla själva platsen och locka nya besökare.
Hon menar att det digitala spelandet aldrig kan ersätta den gemenskap som finns på en travbana, där det sociala umgänget ofta är det viktigaste, medan spelandet på hästar är kryddan.
Drygt 320 enkätsvar har hittills inkommit och det hon har noterat är att matupplevelser är något som efterfrågas.
Travsporten har många värden, enligt hon.
– Det är en sport där man utvecklar ledarskap, entreprenörskap, kunskap om hästar och djurhållning och det är en oerhört jämställd idrott.
I januari ska hon summera svaren och sätta sig ner med personalen och styrelsen för travet för att bestämma en strategi för hur de ska satsa i långsiktigt framtiden.
Syftet med att få fler besöker är inte huvudsakligen att få större publikintäkter, förklarar David Zimmer, travbanechef.
– Våra publikintäkter är egentligen en ganska liten del av våra totala intäkter, men om vi ska rekrytera framtidens hästägare, kuskar och travtränare så tror jag att man gör det på banan och inte på datorn eller på tv. Och så är det roligare att ha folk här.
Medelåldern på publiken idag är ungefär som bland tidningsprenumeranterna, berättar han.
– De äldre kommer hit, medan de yngre konsumerar travsport på ett annat sätt.
Även bland de travaktiva har medelåldern stigit.
– Särskilt bland dem vi kallar amatörtränare, som ska få ihop livspusslet och samtidigt träna en häst fem till sju dagar i veckan.
Har du hopp om att kunna vända utvecklingen?
– Ja, trav är en fantastisk sysselsättning och jag tror att det finns önskan att uppleva någonting på riktigt i en alltmer digitaliserad värld, så vi har ett jättebra läge.
På två år har de gått från 80 till 170 elever i travskolan, berättar David Zimmer, och i vår ska de bygga ett nytt utbildningsstall som ska bli Sveriges modernaste – en investering på 3,5 miljoner kronor.